21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieFonduri de solidaritate pentru opt state membre ale Uniunii Europene

Fonduri de solidaritate pentru opt state membre ale Uniunii Europene

Peste 132,7 milioane euro vor fi plăți efectuate în avans către Germania, Irlanda, Grecia, Spania, Croația, Ungaria și Polonia ca răspuns la urgența majoră de sănătate publică cauzată de pandemia COVID-19 la începutul anului 2020, a anunțat Parlamentul European într-un comunicat de presă.

Ca parte a Inițiativei de investiții pentru răspunsul la coronavirus (CRII), în 2020 domeniul de aplicare al normelor Fondului de solidaritate al UE a fost extins, permițând Uniunii Europene să ajute țările să reacționeze la situații de urgență majore de sănătate publică.

19 țări ale UE (Austria, Belgia, Croația, Cehia, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Polonia, Portugalia, România, Slovenia și Spania) și trei țări în curs de aderare (Albania, Muntenegru și Serbia) au solicitat asistență în abordarea consecințelor crizei COVID-19. Dintre acestea, șapte țări au solicitat efectuarea plății în avans, pe care eurodeputații Comisiei bugetare au aprobat-o în urma unui vot unanim, 40 de voturi din 40.

Potrivit deciziei europarlamentarilor Comisiei bugetare, Croația va primi în total suma de 683,7 milioane EUR pentru a ajuta țara să facă față efectelor devastatoare ale cutremurului din Zagreb și din zona înconjurătoare produs în luna a acestui an. O primă plată de 88,9 milioane EUR a fost deja lansată în luna august.

Peste 7 milioane de euro vor merge în Polonia pentru a sprijini eforturile de reconstrucție în urma inundațiilor din provincia Voievodatul Podkarpackie în luna iunie a acestui an.

Cele mai citite

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă