DigiComp, instrument UE pentru obținerea competențelor digitale

Sprijinul pentru gestionarea tranziției digitale se află în centrul Agendei europene pentru competențe iar Comisia Europeană lucrează la un plan de acțiune actualizat pentru educația digitală.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 14.07.2020 - 14:00

Comisia Europeană a lansat noi orientări privind competențele digitale prin sprijinirea cadrelor didactice, a angajatorilor și agenților de recrutare în misiunea acestora de a se asigura că europenii dispun de competențele digitale necesare pentru a reuși în lumea muncii de după COVID-19.

Sunt vizate măsuri concrete, acțiuni-cheie, sfaturi și resurse online pentru a utiliza în mod optim cadrul european al competențelor digitale (DigComp) de-a lungul „parcursului de inserție profesională” — de la educație, la ocuparea durabilă a forței de muncă și la antreprenoriatul durabil.

„În ultimele luni, distanțarea socială a transformat modul în care relaționăm, cercetăm și inovăm la locul de muncă — și trebuie să le oferim cetățenilor competențele digitale adecvate pentru a continua să lucreze astfel.”, a precizat Mariya Gabriel, Comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

DigComp va contribui la sprijinirea activității țărilor, întreprinderilor și partenerilor sociali pentru a susține dezvoltarea competențelor digitale. Studiile de caz din raport ilustrează exemple concrete de dezvoltare a competențelor digitale, iar ghidul de punere în aplicare oferă orientări specifice, exemple și resurse utile pentru utilizarea DigComp.

Comentarii