Deputații europeni suplimentează cu 15 miliarde euro creditele de angajament UE

Deputații europeni au stabilit nivelul general al bugetului UE pentru 2021 la puțin sub 182 miliarde EUR în credite de angajament, reprezentând o creștere de 15 miliarde EUR față de propunerea Comisiei.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 29.10.2020 - 10:57

Deputații europeni solicită alocarea sumelor suplimentare finanțării programelor emblematice ale Uniunii Europene iar obiectul principal al bugetului comunitar pe anul 2021 să fie atenuarea efectelor pandemiei și sprijinirea redresării, bazându-se pe acordul verde și transformarea digitală.

Obiectivul principal al bugetului pentru 2021 ar trebui să fie atenuarea efectelor pandemiei și sprijinirea redresării, bazându-se pe acordul verde și transformarea digitală.

Bugetul de anul viitor - primul din perioada de finanțare 2021-2027 - ar trebui „să promoveze o creștere echitabilă, incluzivă și durabilă, crearea de locuri de muncă de înaltă calitate și obiectivul său pe termen lung de convergență socioeconomică”, afirmă deputații în proiectul lor de rezoluție, care reflectă și însoțește rezultatul votului privind cifrele bugetare din 15 octombrie.

„Alte adăugiri majore la bugetul anului viitor au fost votate în domenii precum schimbările climatice, energia, interconectivitatea digitală și de transport, IMM-urile, turismul, securitatea, migrația, drepturile fundamentale și acțiunea externă. Deputații își propun, de asemenea, să atingă un nivel de cheltuieli pentru biodiversitate de 10% și un nivel de cheltuieli de integrare climatică de 30% pentru 2021.”, se arată într-un comunicat al Parlamentului European.

Pregătirile și negocierile bugetului 2021 al Uniunii Europene au loc în circumstanțe neobișnuite, deoarece nu există încă un acord politic privind CFM, care servește ca bază pentru bugetele anuale.

Comentarii