Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Comisia europeană lansează consultare publică privind relansarea economică

Se solicită contribuții din partea Parlamentului European, a statelor membre, a părților interesate și a societății civile.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 17.06.2020 - 11:59

O Uniune Europeană puternică are nevoie de o politică comercială și de investiții solidă pentru a sprijini redresarea economică, pentru a crea locuri de muncă de calitate, pentru a proteja întreprinderile europene împotriva practicilor neloiale de pe piața internă și din străinătate și pentru a asigura coerența cu priorități mai ample în domeniul durabilității, al schimbărilor climatice, al economiei digitale și al securității, este measjul transmis de Comisia Europeană.

În acest context a fost lansată o consultare publică prin care se solicită contribuții atât din partea Parlamentului European cât și a statelor membre dar, mai ales, din partea societății civile, cea care resimte din plin efectele pandemiei.

„Obiectivul Comisiei este de a ajunge la un consens în ceea ce privește o nouă direcție pe termen mediu pentru politica comercială a UE, care să răspundă la o varietate de noi provocări globale și să țină seama de învățămintele desprinse din criza provocată de coronavirus.”, sunt de părere oficialii Comisiei Europene.

Rezultatele acestei noi consultări vor fi integrate într-o comunicare care urmează să fie publicată spre sfârșitul anului. Revizuirea finală va fi rezultatul unui proces transparent și incluziv, ce va include consultarea publică online, discuțiile cu Parlamentul European și statele membre, precum și implicarea părților interesate relevante și a reprezentanților societății civile.

Consultarea acoperă toate subiectele relevante pentru politica comercială a UE, cu un accent deosebit pe următoarele aspecte: Construirea unei economii a UE rezistente și sustenabile după coronavirus; Reformarea Organizației Mondiale a Comerțului; Crearea de oportunități comerciale globale pentru întreprinderi, în special pentru întreprinderile mici și mijlocii; Maximizarea contribuției politicii comerciale la abordarea principalelor provocări globale, cum ar fi schimbările climatice, dezvoltarea durabilă sau tranziția digital; Consolidarea relațiilor comerciale și de investiții cu principalii parteneri comerciali; Îmbunătățirea condițiilor de concurență echitabile și protejarea întreprinderilor și a cetățenilor din UE.

Comentarii

loading...