Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Acord provizoriu pentru rețeaua transeuropeană de transport

Adina Vălean, comisarul pentru Transporturi, anunță simplificarea normelor și procedurilor pentru autorități și promotorii de proiecte.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 10.06.2020 - 11:57

Comisia Europeană salută acordul provizoriu la care au ajuns Parlamentul și Consiliul cu privire la măsurile de accelerare a finalizării rețelei transeuropene de transport (TEN-T).

„Finalizarea rețelei transeuropene de transport (TEN-T) este esențială pentru funcționarea pieței unice, digitalizarea transporturilor și tranziția către o mobilitate mai curată. Noile norme vor face ca procedurile administrative pentru infrastructură să fie mai eficiente și mai transparente, benefice pentru redresarea sectorului transporturilor.”, a declarat Adina Vălean, Comisar European pentru Transporturi.

Noile măsuri vor simplifica normele și procedurile pentru autorități și promotorii de proiecte. Acestea vor facilita acordarea de autorizații, achizițiile publice și alte proceduri administrative pentru proiectele de infrastructură și vor îmbunătăți cooperarea între statele membre cu privire la proiectele transfrontaliere, inclusiv pentru a îndeplini alte obiective ale UE, precum protecția mediului. Se au în vedere mai ales proiectele de infrastructură menite a crește siguranța rutieră în perioada 2020 – 2030 ce se vor a transforma Europa într-un lider mondial pentru sisteme de mobilitate autonome și sigure.

 

Citește totul despre:

#transport #adina valean

Comentarii

loading...