Vor beneficia de o astfel de investiție peste 500.000 locuitori, care, până la sfârșitul acestui an, urmează să aibă acces la servicii moderne de salubrizare. În prezent, 45 % din rândul persoanelor din zonele rurale au acces la astfel de servicii.
Infrastructura nou-creată prin acest proiect finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 va spori reutilizarea și reciclarea deșeurilor rezultate din hârtie, metal, plastic, sticlă și lemn și va reduce cantitatea de deșeuri care ajunge la gropile de gunoi. Totodată, vor putea fi tratate corespunzător deșeurile menajere periculoase și cele voluminoase.
Investiția prevede și crearea a circa 300 noi locuri de muncă în perioada de construcție și a 380 pe parcursul fazei operaționale.
Mai multe informații despre investițiile finanțate de UE în România sunt disponibile aici: https://cohesiondata.ec.europa.eu/countries/RO și pe site-ul MIPE, aici: https://mfe.gov.ro/category/evolutia-fondurilor-europene-in-cifre/.