6.8 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăFamilieTreci printr-un divorț? Ce trebuie să faci pentru a nu regreta divorțul...

Treci printr-un divorț? Ce trebuie să faci pentru a nu regreta divorțul în ziua de azi?

Înainte de a depune cererea de divorț sau de iniția orice procedură de acest fel, este important să încerci și o consiliere individuală sau de cuplu. Prin consiliere oamenii pot să se împace sau să-și îmbunătățească cel puțin stilul de comunicare, chiar dacă au avut probleme grave în căsătorie. 

Statisticile arată că multe cupluri regretă divorțul și asta din cauza faptului că s-au grăbit să pună capăt relației. Motivele de divorț sunt în general nefericirea în familie, adulterul, violența și alcoolismul. Cei care se despart din cauza infidelității au regrete mai mari că au divorțat. Aproximativ 80% dintre ei spun că au păreri de rău, pentru că se simt legați emoțional de persoanele de care au divorțat.

Un sondaj din 2016 arată că 75% dintre femei și 58% dintre bărbați preferă să fie singuri, decât într-o căsătorie total nefericită. Mai multe studii arată că 20% dintre femei și 25% dintre bărbați au relații extraconjugale, chiar dacă sunt căsătoriți.

Unii specialiști oferă sfaturi și anumite strategii prin care îi pot ajuta pe oameni să se mai gândească înainte de a decide cu adevărat să se despartă, ca de exemplu un avocat de divorț din Timișoara.  

În ziua de azi, oamenii au multe regrete și angoase, iar principalele 4 motive pentru care ei nu doresc să mai fie divorțați sunt: dragostea reînnoită, sentimentul de singurătate, problemele financiare mari și repercursunile puternice asupra copiilor.

Părinții trebuie să fie vigilenți și să nu-și lase programul de vizitare sau de custodie la decizia unui judecător. Ei trebuie să se gândească la bunăstarea copiilor (aceasta este prioritatea lor când vine vorba despre custodie). Dacă un judecător va observa că unul dintre părinți folosește custodia ca o formă de răzbunare, probabil nu va privi asta într-un mod favorabil. Cel mai indicat ar fi în asemenea probleme să se ceară sfatul unei persoane avizate, un avocat pentru partaj din Timișoara, ce poate oferi și informații privind acordul perfect de custodie al copiilor. În acest fel, părinții pot crea împreună cu avocatul un plan pe care îl vor arăta judecătorului și prin care doresc să aibă o relație sănătoasă de creștere a copiilor.

Foarte multe probleme financiare vin odată cu divorțul

Înainte de a depune cererea

Când treci printr-un divorț este important să vezi cum va arăta situația ta în următorii ani. Pentru asta, poți apela la un consilier financiar, care te poate ajuta să dezvolți un plan bun, ceea ce este crucial, pentru a înțelege ce investiții poți face pe termen scurt, mediu sau lung.

Un motiv important este să eviți suferința copiilor; aceștia ajung să fie morocănoși, retrași, irascibili, să aibă probleme de comunicare,  sau chiar să dezvolte boli psihice: anxietate, depresie. Unii, care sunt mai mari, la vârsta adolescenței, pot avea un comportament violent sau pot fi atrași de consumul de alcool și droguri.

Consilierea copiilor este importantă de asemenea în cazuri de divorț, pentru că impactul asupra acestora este mare. Din cauza problemelor create, copiii se pot confrunta cu sentimente intense care le dă lumea peste cap. Ei au emoții negative, ce includ stări de furie, abandon, respingere, confuzie, neîncredere, anxietate, vinovăție, singurătate și neajutorare.

Pentru a face față situației, copiii au nevoie de dragoste, de echilibru și siguranță, iar asta le lipsește, pentru că și părinții trăiesc sentimente potențial dăunătoare pentru starea lor de sănătate.

O altă problemă în cazuri de divorț este protejarea bunurilor sau activelor conjugale. Sunt cazuri în care unul dintre soți ascunde anumite bunuri sau le vinde în secret. De exemplu, el poate cheltui banii din conturile bancare, sau poate decide să vândă anumite proprietăți. Pentru a avea parte de un partaj corect,  este bine să-ți iei un avocat pentru dreptul familiei în Timișoara, cu ajutorul căruia să afli ce poți face pentru a-ți proteja activele într-un divorț.

Când sunt în mijlocul unui divorț, oamenii experimentează de obicei sentimente puternice de singurătate, iar asta probabil nimeni nu înțelege cu adevărat. Divorțul este mereu o traumă sau o situație dificilă care afectează sănătatea psihică a celor implicați. Toate căsătoriile ajung la un moment dat într-o situație critică, mai ales în ziua de azi, când stresul este foarte mare. Unii oameni analizează cauzele care le-au afectat relația de cuplu (infidelitatea, lipsa intimității, lipsa de comunicare, dependențele, abuzurile, lipsa de compatibilitate, pierderea identității) și încearcă o reconciliere, învățând și din experiențele altor persoane.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Zimbrul renaște în Munții României, după mai bine de două secole de absență

Reintroducerea zimbrilor în pădurile din România marchează o reușită importantă în conservarea naturii Zimbrul, unul dintre cele mai emblematice animale sălbatice ale Europei, a revenit...

Parlamentul din Peru anchetează înființarea unei rețele de prostituție chiar de unul din foștii săi responsabili

Parlamentul peruan îl va convoca joi pe unul dintre foştii săi responsabili, suspectat că ar fi înfiinţat o reţea de prostituţie în interiorul adunării...

Raport ASF: Piața asigurărilor din România a crescut cu 11% în primele nouă luni din 2024

Valoarea totală a indemnizațiilor brute plătite s-a ridicat la 8 miliarde lei, din care 82% au fost aferente asigurărilor generale Volumul total al activității de...
Ultima oră
Pe aceeași temă