3.2 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025
AcasăFamilieCând este momentul să-i oferiți un telefon copilului?

Când este momentul să-i oferiți un telefon copilului?

Când ar trebui să îi dați copilului dumneavoastră un telefon mobil? Aceasta este o întrebare pe care fiecare părinte trebuie să și-o pună. Este ușor de văzut care sunt avantajele și dezavantajele acestui lucru. Pe de o parte, dacă este făcut în mod corespunzător, acesta poate fi un instrument neprețuit pentru a comunica cu copiii dvs. în timp ce aceștia explorează lumea din jurul lor. Pe de altă parte, poate fi o distragere majoră a atenției de la sarcinile școlare și de la alte responsabilități.

Este important să vă asigurați că, copilul dvs. este suficient de matur pentru a-și folosi telefonul într-un mod responsabil înainte de a-i da acces la unul. Dacă sunt suficient de mari pentru a înțelege cât de valoros este telefonul lor, vor fi mai predispuși să îl trateze cu grijă.

Circumstanțe în care este recomandabil să le dați copiilor telefoane

Anumite momente cum ar fi atunci când ies în oraș fără dumneavoastră sau rămân singuri peste noapte în altă parte. În aceste situații, un telefon poate fi folosit ca dispozitiv de contact în caz de urgență, dacă ceva nu merge bine și copilul dumneavoastră are nevoie de ajutor. Un telefon vă poate ajuta, de asemenea, să urmăriți ce fac în timp ce sunt plecați fără dumneavoastră.

Dacă decideți că copilul dvs. este suficient de matur pentru a avea propriul telefon, asigurați-vă că stabiliți reguli clare cu privire la modul în care trebuie folosit înainte de a i-l înmâna. Acest lucru va contribui la asigurarea faptului că toată lumea știe la ce să se aștepte unii de la alții.

Dacă vă gândiți să faceți pasul de a-i oferi copilului dvs. un telefon mobil, este posibil să vă întrebați dacă este momentul potrivit. Și dacă este, ce fel de telefon ar trebui să îi luați?

Mulți părinți sunt îngrijorați de faptul că copiii lor vor folosi prea mult telefonul odată ce îl vor avea. Nu există nicio îndoială: copiii din ziua de azi cresc mai repede ca niciodată. Ei sunt expuși la mai multe informații, la cultura pop și la agitația generală a lumii în general decât orice generație anterioară.

Dar odată cu toată această expunere vine și o mulțime de presiune pentru a ține pasul cu copiii dumneavoastră. Pe măsură ce aceștia au acces la lucruri noi, trebuie să decideți cum doriți să le abordați și dacă doriți sau nu ca și copilul dumneavoastră să aibă acces.

Una dintre cele mai frecvente întrebări cu care se confruntă părinții este „Când ar trebui să îi dau copilului meu un telefon mobil?”. Pentru unele familii, răspunsul este: niciodată. Pentru altele, este: cât mai curând posibil.

Faptul că un copil primește primul său telefon este un lucru important. Este un moment important și poate fi stresant. Sunt mulți factori de luat în considerare și niciun factor nu ar trebui să fie suficient pentru a lua decizia în locul tău.

Trebuie să vă gândiți la nivelul de responsabilitate al copilului dumneavoastră și dacă este capabil să fie atent cu o piesă de tehnologie atât de scumpă care trebuie protejată prin carcase telefoane în caest caz. De asemenea, trebuie să vă gândiți cât de mult are nevoie copilul dumneavoastră de un telefon – cât de des pleacă în locuri fără dumneavoastră sau dacă va avea nevoie de unul pentru școală sau din orice alt motiv.

În cele din urmă, puteți avea o oarecare siguranță prin oferirea unui telefon. Copiii pot folosi telefoanele pentru mai mult decât pentru a efectua apeluri și a trimite mesaje text: există jocuri pe telefoane, aplicații educaționale care îi pot învăța pe copii abilități valoroase și multe altele. În plus, părinții pot sta liniștiți știind că copiii lor vor putea întotdeauna să dea de ei atunci când îi sună.

Decizia de a da un telefon mobil copilului dumneavoastră este o decizie importantă pentru părinți

Vrei ca copilul tău să fie în siguranță, dar în același timp nu vrei să îi împiedici dezvoltarea socială. Când vine vorba de alegerea vârstei, nu există un răspuns unic pentru toți. În schimb, trebuie să vă gândiți la nivelul de maturitate al copilului dvs. și la ce fel de cerc social are.

Dacă copilul dvs. este foarte matur pentru vârsta sa și are mulți prieteni care sunt mai mari decât el, atunci ar putea avea sens ca acesta să aibă un telefon mai devreme decât media. De asemenea, dacă locuiți într-o zonă cu multă infracționalitate (și intenționați să vă lăsați copiii să iasă singuri), atunci ar putea fi benefic pentru ei să aibă un telefon la o vârstă mai fragedă pentru a vă putea contacta în caz de nevoie.

Și dacă încă sunteți confuzi în privința aceasta, ați putea să vă răspundeți la următoarea întrebare: este un telefon mobil lucrul de care copilul meu are cu adevărat nevoie?

Dacă aveți un motiv întemeiat pentru care doriți ca el să aibă un telefon al său, atunci dați-i drumul! Dar dacă răspunsul este „probabil că nu”, poate ar trebui să vă abțineți deocamdată. De asemenea, este important să vă gândiți dacă copilul dvs. este sau nu pregătit să se descurce să aibă un dispozitiv mobil. Un telefon mobil are o mulțime de caracteristici care pot fi folosite în bine sau în rău: mesaje text, aplicații, jocuri, muzică, videoclipuri… lista poate continua la nesfârșit. Este, de asemenea, o modalitate ușoară pentru persoanele care nu ar trebui să vă contacteze copiii (cum ar fi străinii) si de a ajunge la ei. Așa că, studiați această problemă cu atenție, încercați să vă răspundeți la toate întrebările pe care le aveți și luați o decizie obiectivă, la rece, gandindu-vă dacă într-adevăr îi faceți un bine copilului oferindu-i un telefon la o vârstă fragedă sau din contră, îi faceți un mare rău.

Cele mai citite

Iga Swiatek, calificare fără emoții în semifinalele Australian Open!

Iga Swiatek a obținut o victorie categorică în sferturile de finală ale Australian Open, impunându-se cu 6-1, 6-2 în fața Emmei Navarro. Această calificare...

Milan Skriniar, transfer de impact la Fenerbahce! Mourinho întărește apărarea cu fundașul dorit de Napoli și Juventus

Jose Mourinho a reușit o nouă mutare de calibru pentru Fenerbahce, convingându-l pe Milan Skriniar, fundașul slovac al lui PSG, să se alăture echipei...

Capcana venitului mediu în România

Lipsa reformelor structurale durabile, dependența de finanțare externă și modelele economice bazate pe consum și îndatorare, duc la stagnare economică, la criză și recesiune Riscul...
Ultima oră
Pe aceeași temă