Wizz Air: Brexit este o şansă de creştere pentru linia aeriană, pe măsură ce concurenţa va dispărea

József Váradi, directorul executiv al companiei aeriene ungare low-cost Wizz Air, spune că nu se aşteaptă ca Brexit-ul să perturbe operaţiunile companiei şi că acest lucru ar putea de fapt să ofere o oportunitate de creştere, pe măsură ce concurenţii vor dispărea, potrivit News.

Share

Catinca Giosanu 0 comentarii

22.09.2019 - 12:03

Váradi a adăugat că filiala Wizz Air din Marea Britanie dispune de toate permisele necesare pentru a opera zboruri între Marea Britanie şi ţările membre ale UE, precum şi alte ţări.

Transportatorul aerian, cu sediul central în Ungaria, dar cotat la Bursa de Valori din Londra, a deschis Wizz Air în Marea Britanie în 2017 pentru a asigura accesul deplin al pieţei la Marea Britanie dincolo de Brexit.

”Dacă se produce un Brexit fără acord pe 31 octombrie, nu cred că tu, în calitate de client, să realizezi asta când vine vorba de zborul Wizz Air”, a declarat Váradi, pentru Reuters.

”Posibilităţile suplimentare de consolidare ar apărea ca urmare a Brexit-ului, iar Wizz Air Marea Britanie poate deveni o platformă de consolidare în UK”, a mai explicat el. 

Totodată, el a subliniat că firma este gata să ocupe nişele libere de piaţă, în cazul în care unele linii aeriene au probleme.

”Ne-ar interesa să umplem golurile de pe piaţă dacă liniile aeriene eşuează, sau eventual să preluăm unele active şi să le folosim în platforma noastră”, mai spune Váradi.

Comentarii