Sursa foto: https://www.facebook.com/search/photos/?q=minister%20fonduri%20europene

Vin experții de la CE să ne ajute să cheltuim fonduri europene

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, anunță că, în premieră, un expert român a acceptat să se transfere de la Comisia Europeană la Guvernul României.

Share

Șerban Cătălin 0 comentarii

Actualizat: 22.02.2021 - 20:25

  Acesta va lucra în echipa care se ocupă de Planul Național de Redresare și Reziliență.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a anunțat că un economist de la Comisia Europeană a acceptat să lucreze pentru ministerul pe care-l conduce. Ghinea a vorbit despre o premieră, în condițiile în care specialiștii de top pleacă de la București la Bruxelles.

„L-am cooptat pe Septimiu Szabo, un economist cu experiență solidă la Comisia Europeană, în echipa de la minister care se ocupă de Planul Național de Redresare și Reziliență. Septimiu are o experiență de top pe instrumente financiare, mănâncă PNRR pe pâine și mai vine cu un atu – vorbește fluent “comiseza”, adică limba tehnică a oficialilor de la Comisie. Este pentru prima dată când un expert român ca el vine prin transfer de la Bruxelles să lucreze pentru un minister din România. În ultimii 14 ani, experții români s-au transferat într-o singură direcție, de la București la Bruxelles”, a anunțat, pe Facebook, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

Comentarii