4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieVictorie pentru USR în mediul de afaceri

Victorie pentru USR în mediul de afaceri

Camera Deputaţilor a adoptat două proiecte pentru a elimina birocraţia din mediul de afaceri.

Primul proiect vizează debirocratizarea contabilităţii microîntreprinderilor prin declaraţiile intermediare solicitate de ANAF.

”Cu toate că legea nu o cere, ANAF solicită aceste raportări intermediare până şi de la microîntreprinderi, deşi utilitatea lor este aproape zero şi nu sunt decât un chin pentru contribuabil”, a transmis, astăzi, USR.

Al doilea proiect adoptat vizează debirocratizarea în ceea ce priveşte plata impozitului pe imobilele cu destinaţie mixtă, şi rezidenţială, şi ne-rezidenţială.

”În prezent, este un calvar costisitor, oamenii sunt nevoiţi să depună un raport de expertiză ca să afle cât au de plătit. Proiectul simplifică calculul impozitului şi elimină suprabirocraţia cu care se confruntă contribuabilii. Concret, clădirile încadrate ca fiind „clădiri cu destinaţie mixtă” nu vor mai avea nevoie de întocmirea unui raport de evaluare la fiecare 5 ani”, a mai transmis USR.

”Sunt proiecte care ajută mediul privat, nu au impact bugetar. Prin ele înlesnim activitatea economică, se produce mai multă valoare în mediul privat şi se îmbogăţeşte în felul ăsta, şi durabil, şi bugetul de stat. Mai sunt încă trei proiecte, din şapte, de adoptat din pachetul de transparentizare şi debirocratizare. Continuăm procesul de debirocratizare de care România are mare nevoie, ţara noastră se poate face bine”, transmite deputatul USR Claudiu Năsui, iniţiatorul proiectelor de lege.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă