Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un număr foarte mare de români a revenit în ţară, în pandemie

Aproape 1,3 milioane de români s-au întors în ţară, în cea mai mare parte prin pierderea locurilor de muncă, dn ţări precum Spania, Italia, Marea Britanie sau Germania, potrivit eJobs.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

02.06.2020 - 15:02

Odată cu relaxarea măsurilor în majoritatea ţărilor, românii au reînceput să caute locuri de muncă în străinătate, 20.000 de aplicări pentru joburile din afara ţării fiind înregistrate în luna mai.

Românii şi-au schimbat criteriile după care aleg un job, asigurarea medicală fiind considerată importantă, lucru care nu se întâmpla înainte de pandemie.
 
O statistică realizată de eJobs România arată că aproape 1,3 milioane de români s-au întors în ţară în ultimele două luni, mulţi din cauza pierderii locului de muncă în ţări ca Spania, Italia, Marea Britanie sau Germania.

”Speriaţi de impactul pe care pandemia l-a avut asupra economiilor din ţările în care plecaseră la muncă, dar şi de valul uriaş de infectări, aceştia s-au întors acasă şi au început, în primă fază, să îşi caute joburi noi în România.

Odată cu ridicarea măsurilor de lockdown din multe ţări europene, s-a observat şi o creştere în numărul de aplicări pentru locurile de muncă din străinătate”, a transmis eJobs.

”Sunt mulţi români care au aşteptat momentul în care să se simtă cât de cât siguri să se întoarcă la muncă în afara ţării, însă, faţă de anii trecuţi, încă vedem o rezervă în dorinţa de a pleca.

Unul dintre motive este acela că oamenii au început să ia în calcul mai multe aspecte atunci când se decid să emigreze, cum ar fi certitudinea că viitorul angajator le va oferi asigurare de sănătate sau că vor avea un salariu suficient de mare încât să îşi poată permite îngrijiri medicale sau spitalizare în cazul unei posibile infectări cu coronavirus. Înainte de perioada aceasta, rar era condiţionată plecarea din ţară de astfel de criterii”, afirmă Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Comentarii

loading...