19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieUber a lansat prima maşină autonomă, în colaborare cu Volvo

Uber a lansat prima maşină autonomă, în colaborare cu Volvo

Uber şi Volvo Cars semnaseră deja, în anul 2016, un acord, în urma căruia au dezvoltat mai multe prototipuri menite să accelereze dezvoltarea deplasării autonome. SUV-ul Volvo XC90 prezentat acum este prima maşină de producţie care, dotată cu sistemul de deplasare autonomă Uber, e capabilă să circule fără intervenţia şoferului.

Mai ţineţi minte filmul SF “Total Recall”, cu Arnold Schwartzeneger, în care personajul principal ajunge într-un oraş în care taxiurile din serviciul marţian de taximetrie Johnny Cab sunt şofate de nişte roboţi, care iau comanda, după un dialog sumar, clişeizat cu clientul, apoi maşina se conduce singură la destinaţie? Proiectul Uber e şi mai şi.

 

Uber Volvo XC90 ar avea siguranţă în trafic

Modelul XC90 este echipat cu dispozitive importante de siguranţă, care permit Uber să-şi instaleze propriul sistem de rulare autonomă, creând posibilitatea viitoarei integrări a maşinilor autonome în reţeaua Uber, ca serviciu de ridesharing autonom.

Cele mai importante caracteristici ale autovehiculului autonom al Volvo Cars includ mai multe sisteme de back-up pentru funcţiile de frânare şi direcţie, precum şi de back-up al bateriei. În eventualitatea în care oricare dintre sistemele primare s-ar defecta, sistemele de back-up sunt proiectate să oprească imediat maşina.

Pe lângă aceste sisteme de back-up, o serie de senzori sunt proiectaţi pentru sistemul de conducere autonomă pentru a manevra vehicului în siguranţă în mediu urban.

 

Ridesharing autonom fără mission specialist

Atunci când va fi conectat la platforma Volvo, sistemul de conducere autonomă al Uber ar putea permite în viitor efectuarea de ridesharing autonom fără a mai fi nevoie de un mission specialist. Acesta r urma să fie un fel angajat Uber special instruit să opereze şi să supravegheze vehiculul în anumite zone adecvate deplasării autonome.

Acordul comercial dintre Volvo Cars si Uber, încheiat în 2016, se referea la livrarea a zeci de mii de maşini pregătite de rulare autonomă în viitorii ani, aminteşte Mediafax.

Cele mai citite

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă