11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieTRANSGAZ primește vestea mult așteptată

TRANSGAZ primește vestea mult așteptată

“TRANSGAZ” SA, primește o veste pe care o așteaptă de mult timp, și anume închiderea investigației nr. AT. 40483, deschisă în anul 2017 pentru cercetarea anumitor aspecte legate de o potențială încălcare a prevederilor art. 101 din Tratatul de Funcționare a Uniunii Europene.

Această investigație a fost inițiată în luna iunie 2017, vizând clarificarea unor aspecte legate de posibila constituire a unui cartel între SNTGN Transgaz SA și alte întreprinderi din domeniul gazelor naturale în scopul împărțirii pieței. Cu toate acestea, la scurt timp după inițiere, investigația a fost suspendată, având în vedere lipsa unor argumente/dovezi în susținerea continuării sale, pentru ca, în final, să fie închisă pe cale administrativă, astfel cum ne-a comunicat în cursul zilei de astăzi, Direcția Generală Concurență din cadrul Comisiei Europene.

Potrivit companiei, Decizia Comisiei Europene reprezintă o confirmare a modului pozitiv în care activitatea SNTGN Transgaz SA este apreciată de Comisia Europeană, ca urmare a comunicării permanente dintre cele două entități, atât pe parcursul derulării acestei investigații cât și a investigației cu nr. AT. 40335, încheiată la începutul lunii martie a anului trecut prin aprobarea angajamentelor oferite de SNTGN Transgaz SA.

SNTGN Transgaz SA este operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport (SNT) care răspunde de funcționarea acestuia în condiții de calitate, siguranță, eficiența economică și protecție a mediului înconjurător, societate listată la Bursa de Valori București, o companie transparentă, deschisă spre dialog și bune practici corporative, care, în îndeplinirea misiunii asumate, desfășoară activitatea de transport gaze naturale în conformitate cu prevederile legislației și reglementărilor europene și naționale în vigoare privind transportul gazelor naturale prin conducte, dar și cu cele ale legislației specifice pieței de capital și guvernanței corporative.

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă