Foto: Transelectrica

Transelectrica a supraînălțat liniile electrice din estul Capitalei

Compania Transelectrica a finalizat lucrările de supraînălțare a liniilor electrice aeriene de 400 kV din estul Bucureștiului.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 30.03.2020 - 23:15

Compania Națională Transelectrica a anunțat, luni, finalizarea lucrărilor de supraînălțare a liniilor electrice aeriene din estul Capitalei, din zona Străpungerii Bd. Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu.

Potrivit unui comunicat al Transelectrica, lucrările au urmărit realizarea “condițiilor de coexistență între liniile electrice aeriene de înaltă tensiune (400 kV, 220 kV și 110 kV) și obiectivul de infrastructură rutieră Străpungere Bd. Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu”.

Liniile electrice aeriene aparțin atât Transelectrica SA, cât și operatorului de distribuție E-Distribuție Muntenia SA.

Lucrarea de supraînălțare a avut o valoare totală de peste 4,8 milioane de lei fără TVA și a fost încheiată, efectiv, în ziua de vineri, 27 martie 2020, cu încadrarea în termenul de finalizare asumat, care era data de 31 martie 2020.

 „Transelectrica a tratat cu maximă seriozitate și responsabilitate această lucrare și a depus toate eforturile pentru finalizarea sa în cel mai scurt timp posibil. Echipele executantului au activat neîntrerupt pe șantier și le mulțumim tuturor celor care au înțeles importanța lucrării, astfel încât să poată fi realizată în condiții de siguranță și de continuitate în alimentarea cu energie electrică“, a declarat Cătălin Nițu, director general executiv, președintele Directoratului Transelectrica.

Asigurarea coexistenței liniilor de înaltă tensiune cu obiectivul de infrastructură rutieră a implicat un gradul de complexitate ridicat, întrucât Stația Electrică 400/220/110 kV București Sud, din imediata vecinătate a Străpungerii Bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, are un rol important în alimentarea cu energie electrică a Capitalei.

Contractul pentru proiectarea și execuția lucrării de realizare a condițiilor de coexistență a liniilor electrice aeriene de 400 kV și 220 kV, aparținând Transelectrica SA, și 110 kV, aparținând operatorului de distribuție E-Distribuție Muntenia SA, și obiectivul de infrastructură rutieră Străpungere Bd. Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu, fusese semnat în luna iunie 2019.

BENEFICII  Șosea peste râul Dâmbovița

Supraînălțarea liniilor electrice aeriene de 400 kV și 220 kV va permite intrarea în exploatare a unei șosele aflate în Sectorul 3 al Capitalei, care va trece pe deasupra râului Dâmbovița, pe sub liniile electrice ale Transelectrica. Principalul motiv care a împiedicat deschiderea traficului rutier pe această șosea era apropierea prea mare între vehicule și liniile electrice, înainte ca ele să fie supraînălțate.

Comentarii