17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieTesla a fost la un pas de faliment

Tesla a fost la un pas de faliment

Situaţia-limită s-a produs în timpul producției sedanului Model 3, ultima mașină electrică lansată pe piață, scrie CNN. Elon Musk a făcut această dezvăluire în cadrul episodului 4 al documentarului Axios, difuzat de HBO.

Musk a confirmat astfel, în sfârșit, bănuielile investitorilor și ale jurnaliștilor americani, care au scris toată vara că Tesla are grave probleme și se chinuie să atingă targetul de producție a Model 3.

Tesla a atins în iunie targetul de producție de 5.000 de mașini pe săptămână. În octombrie, Musk a anunțat că celebra companie a terminat trimestrul trei pe profit. Este primul trimestru profitabil al Tesla din 2016 încoace.

Înainte să atingă această importantă bornă, Tesla se confrunta cu datorii de 1 miliard de dolari și puține fonduri pentru a le onora. Musk a spus că în această perioadă Tesla a trecut printr-o adevărată hemoragie financiară.

Dacă problemele de producție nu ar fi fost rezolvate la timp, compania s-ar fi prăbușit, informează Money.ro. Tesla a negat tot anul că are probleme financiare și a promis că va fi profitabilă până la final de 2018.

Cele mai citite

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU