Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Teodorovici susţine eliminarea obligaţiei angajatorilor de a oferi salariul mediu expaților

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, luni, la Ploieşti, că susţine scoaterea din lege a unei prevederi conform căreia angajaţii care vin din din alte ţări să muncească în România trebuie să primească cel puţin salariul mediu pe economie.

Share

Valentina Vlădoi 0 comentarii

Actualizat: 11.06.2018 - 12:37

Prezent luni la Ploieşti la un eveniment organizat de o companie care fabrică ţigări, ministrul Finanţelor a vorbit despre nevoia pe care mulţi angajatori din România o au în ceea ce priveşte forţa de muncă.

În acest context, Teodorovici a spus să în România există o prevedere legală care datează din anul 2010, conform căreia angajatorul trebuie să ofere cel puţin salariul mediu pe economie angajaţilor veniţi din alte ţări.

"E o prevedere care trebuie schimbata imediat. (...) Este o diferenţă care trebuie să dispară. Piaţa este cea care trebuie să decidă. Noi, ca stat impunem un salariu minim pe economie după aceea piaţa este cea care trebuie să aleagă", a spus ministrul Finanţelor.

Eugen Teodorovici a precizat că există la nivelul Guvernului un grup de lucru care are în vedere găsirea de soluţii pentru lipsa forţei de muncă şi că speră că prevederile legate de renunţarea la nivelul impus angajatorului în ceea ce priveşte salariul pe care trebuie să îl ofere angajaţilor veniţi din afara ţării să fie gata până în luna iulie.

Comentarii

loading...