12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieTelefoanele Apple şi Samsung ar avea nivelul radiaţiilor prea mare

Telefoanele Apple şi Samsung ar avea nivelul radiaţiilor prea mare

Comisia Federală de Comunicaţii va conduce o anchetă asupra anumitor smartphone-uri ale Apple şi Samsung, care ar emite un nivel mai ridicat de radiaţii decât permit reglementările FCC, transmite Business Insider după ce publicaţia Chicago Tribune a semnalat acest lucru săptămâna trecută.

Cu ajutorul laboratorului de testare a radiaţiilor RF Exposure Lab din California, Tribune a descoperit că iPhone 7 şi iPhone 8 de la Apple emiteau niveluri de radiaţii dincolo de limitele FCC.

Cei de la Tribune au constatat că şi Samsung Galaxy S8, Galaxy S9 şi Galaxy J3 au depăşit de asemenea, limita de radiaţii.
 
Nivelurile excesive de radiaţii au fost înregistrate printr-un test care a simulat telefoanele la 2 mm distanţă de un corp uman – deci, atunci când utilizatorul ţine telefonul la ureche în timpul unui apel telefonic sau când telefonul este într-un buzunar.

Chicago Tribune avertizează că a efectuat teste pe doar 11 smartphone-uri, dintre sutele de mărci care sunt vândute în întrega lume. Riscurile pentru sănătate asociate radiaţiilor emise de telefoanele smart sunt încă incerte.

Unii spun că cei din generaţia tânără pot fi expuşi la mai multe radiaţii emise de smartphone-uri decât generaţiile mai în vârstă, deoarece smartphone-urile sunt din ce în ce mai prezente. Dar în acelaşi timp şi telefoanele obişnuite dinaintea smartphone-urilor emiteau radiaţii.

Apple a declarat pentru Chicago Tribune că testarea publicaţiei a fost inexactă comparativ cu testele realizate de compania americană. Cei de la Apple încă nu au oferit niciun comentariu pentru Business Insider.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă