Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Țările UE au nevoie de cel puţin 500 de miliarde de euro pentru a-și redresa economia

Statele din Uniunea Europeană vor avea nevoie de încă cel puţin 500 de miliarde de euro de la instituţiile financiare ale UE pentru a-și reporni economia după pandemia de coronavirus.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 20.04.2020 - 23:49

Europa va avea nevoie de încă cel puţin 500 de miliarde de euro de la instituţiile financiare ale Uniunii Europene pentru a-și repune în funcțiune economia, după pandemia de coronavirus, a estimat Klaus Regling, directorul Mecanismului European de Stabilitate (ESM).

"Pentru a doua fază mai avem nevoie de cel puţin 500 de miliarde de euro de la instituţiile europene, dar suma ar putea fi mai mare. Pentru asta, trebuie să discutăm cu mintea deschisă despre noi instrumente dar şi să utilizăm instituţiile existente, întrucât este mai uşor în special prin intermediul Comisiei Europene şi prin bugetul UE", a explicat Klaus Regling într-un interviu difuzat de presa din Italia.

Comentarii