Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Business-Review.eu.

Standard&Poor’s a îmbunătăţit ratingul Bulgariei cu o treaptă

Agenţia de evaluare financiară Standard&Poor’s (S&P) a îmbunătăţit ratingul Bulgariei cu o treaptă, la nivelul BBB/A-2, datorită măsurilor de echilibrare a finanţelor ţării şi a performanţelor economice solide, transmite Reuters.

Share

Catinca Giosanu 0 comentarii

01.12.2019 - 19:08

S&P Global Ratings a făcut referire la performanţele bugetare solide şi la progresele realizate de Bulgaria pentru intrarea în Mecanismul Ratelor de Schimb II, care este o etapă necesară înainte de adoptarea monedei euro.

”Anticipăm că economia Bulgariei va înregistra o creştere durabilă şi va obţine rezultate bugetare solide”, potrivit unui comunicat al S&P, care anticipează un avans de 3,6% în acest an, uşor peste estimarea precedentă, reflectând consumul privat solid.

”Economia bulgară creşte fără să creeze dezechilibre macroeconomice, bilanţurile bugetare şi externe sunt solide, ar progresele pentru intrarea în ERM II sunt rapide”, consideră agenţia.

Bulgaria, care are o economie mică şi deschisă, speră să intre în ERM II, în care va sta doi ani, până în luna aprilie a anului viitor şi să îşi echilibreze bugetul în 2020.

”Îmbunătăţirea ratingului Bulgariei este o nouă evaluare pozitivă a experţilor a politicilor pe care le aplicăm în domeniile economiei şi finanţelor”, a declarat sâmbătă premierul Boiko Borisov.

Sofia anticipează pentru acest an un deficit bugetar excepţional de 2,1% din PIB, generat în mare parte de un acord de 1,26 de miliarde de dolari pentru achiziţia de avioane de luptă americane şi de cheltuielile mai mari planificate pentru luna decembrie.

Citește totul despre:

#lazi

Comentarii

loading...