16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieSchimbări la vârful BEI.Christian Kettel Thomsen a fost numit în funcția de...

Schimbări la vârful BEI.Christian Kettel Thomsen a fost numit în funcția de vicepreședinte al Băncii

Christian Kettel Thomsen a fost numit vicepreședinte și membru al Comitetului de gestionare al Băncii Europene de Investiții (BEI). El și-a preluat atribuțiile ieri, succedând lui Andrew McDowell, al cărui mandat în numele Irlandei s-a încheiat la sfârșitul lunii august.
 
Consiliul guvernatorilor BEI l-a numit pe dl Thomsen, resortisant danez, la propunerea Guvernului Regatului Danemarcei și cu acordul circumscripției-acționarilor BEI pe care țara o împarte cu Irlanda, Grecia și România.
 
La aderarea la BEI, Christian Kettel Thomsen a transmis: “Este interesant să fiu aici și poate chiar și mai interesant să te alături acestei instituții europene în astfel de vremuri dificile. Banca Europeană de Investiții va avea un rol crucial de jucat în transformarea revenirii din criza actuală într-o “redresare ecologică”, va fi preocuparea mea de a contribui la acest lucru.”
 
Înainte de a deveni vicepreședinte al BEI, Thomsen a fost secretar permanent de stat în cabinetul prim-ministrului danez, precum și secretar al Reginei în Consiliu, funcții pe care le deține din 2010. Deținând un doctorat în economie, pe care l-a obținut în 1991, are un istoric lung, lucrând la Ministerul danez al Finanțelor încă de la absolvire, urcând printre rânduri pentru a deveni secretar permanent adjunct la Minister în 1997. La începutul anilor 2000, Thomsen a fost subsecretar permanent de stat în cabinetul prim-ministrului, înainte de a fi secretar permanent de stat pentru finanțe în perioada 2005-2010.
 
Comitetul de gestionare este organul executiv colegial permanent al BEI, format dintr-un președinte și opt vicepreședinți. Membrii Comitetului de gestionare sunt numiți de Consiliul guvernatorilor – miniștrii economiei și finanțelor din cele 27 de state membre ale UE.
 
Sub autoritatea lui Werner Hoyer, președintele BEI, Comitetul de gestionare supraveghează în mod colectiv funcționarea curentă a BEI, precum și pregătirea și asigurarea punerii în aplicare a deciziilor Consiliului de administrație, în special în ceea ce privește operațiunile de împrumut și de creditare.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă