13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieScandal la Vâlcea pe ruinele CET Govora

Scandal la Vâlcea pe ruinele CET Govora

Supusă de anul trecut unui plan de organizare, producătorul de energie, căldură și abur industrial deținută integral de Consiliul Județean Vâlcea, are nevoie de 100 de milioane de euro pentru relansarea sa. Instituția continua să fie căpușată.

După alunecările de teren de anul trecut, cariera minieră Alunu a redus cu peste 50% producția de cărbune a companiei. N-a reușit să-și îndeplinească planul de energie și a pierdut, respectiv contractual cu producătorul polonez de sodă Ciech Soda, care nu a acceptat majorarea de preț propusă de CET Govora în urma creșterii costurilor cu materia primă, relevă date analizate de Profit.ro.

“Deși Virgil Bica a chemat în judecată CET, revendicând un teren, pe care dorește să-și facă propria mina, a primit un contract de Lucrări de construcții hidrotehnice – Iaz de decantare etanș nr.3, așa cum apare în Sistemul de Achiziții Publice-SICAP-., cu o valoare totală de 8.242.772,11 lei fără TVA.  Un mizilic de 1,6 milioane de euro, scrie presa locală.

Într-un drept la replică trimis de firma lui Bica, se spune că “Societatea administrată de el a primit licenţa de exploatare pentru cariera scoasă la licitatie de ANMR București, deoarece societatea CET GOVORA, datorită stării de insolvenţă, pe criteriul de eligibilitate/solvabilitate din procedură, a fost depunctată de către organizator”.

Conform presei locale, afacerile lui Bica ar fi ajuns acum sa fie protejate de însăși soția sa, Andra Bica, care de la jumătatea lunii noiembrie 2020 ocupă una dintre funcțiile de vicepreședinte al Cosiliului Județean Vâlcea.

Președintele CJ este de la PSD. Același Constantin Rădulescu. Pentru a nu intra în conflict de intese, Andra Bica, soția omului de afaceri, divorțează de soțul ei. Astfel, zic sursele locale, ar putea pune presiune nestingherită pe conducerea CET, aflat în plin proces de restructurare.

“Referitor la afirmaţia dvs. cu privire la existenţa unei stări de incompatibilitate cu fosta mea soţie, cu sugerarea săvarşirii unor infracţiuni de corupţie, considerăm că aceasta excede dreptului la informare întrucat toate aceste elemente fac trimitere directă la viaţa noastră privată, îndepărtandu-se de o conduită jurnalistică potrivită Codului de Etică şi Deontologie Profesională”, este punctul de vedere al lui Virgil Bica.

 

 

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă