Foto: Arhivă

România va avea un parteneriat strategic cu Japonia. Care sunt cele mai importante proiecte comune

România și Japonia vor semna un parteneriat strategic în anul 2021, la aniversarea a 100 de ani de relații bilaterale.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.12.2020 - 18:34

România și Japonia vor semna un parteneriat strategic în anul 2021, la aniversarea a 100 de ani de relații bilaterale, anunță un comunicat transmis, marți, de Președinția României.

Această decizie a fost făcută publică în contextul primirii, marți, 15 decembrie a.c., la Palatul Cotroceni, a trei noi ambasadori agreați în România, unul dintre aceștia fiind domnul Hiroshi Ueda, ambasadorul agreat al Japoniei.

"În cadrul întrevederii cu ambasadorul Japoniei, domnul Hiroshi Ueda, Președintele Klaus Iohannis a subliniat angajamentul României pentru consolidarea dialogului politic și a relațiilor bilaterale cu Japonia, inclusiv prin încheierea, în cursul anului 2021, anul centenarului relațiilor diplomatice dintre cele două țări, a unui Acord de Parteneriat Strategic, conform înțelegerilor la cel mai înalt nivel", precizează comunicatul Președinției României. 

Președintele Iohannis și-a exprimat aprecierea pentru participarea Japoniei la realizarea unor proiecte economice majore din România, printre care se numără Magistrala 6 de metrou și podul peste Dunăre de la Brăila.

Comentarii