Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

România este în top 5 mondial la împrumuturi în 2020

România este țara din Europa care s-a împrumutat cel mai mult de pe piețele internaționale de la începutul anului.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 14.10.2020 - 13:14

România s-a împrumutat extern echivalentul a peste 10 miliarde dolari în 2020 și se clasează pe locul 5 la nivel mondial la credite, după Emiratele Arabe Unite, Mexic, Arabia Saudită și Indonezia, potrivit Profit.ro.

Țara noastră a contractat credite în valoare totală de 3 miliarde euro în luna ianuarie, s-a împrumutat cu alte 3,3 miliarde euro în luna mai și a luat credite de aproximativ 3,3 miliarde dolari în iulie.

În total, echivalentul a 10,7 miliarde dolari reprezintă un record pentru împrumuturi luate de Guvern într-un singur an de pe piața financiară internațională.

Comentarii