Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

România are un deficit bugetar de 13,7 miliarde euro

Criza sanitară, cu efecte grave în plan economic, a adâncit deficitul bugetar în 2020 care a ajuns la o valoare de 67 miliarde lei.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 28.10.2020 - 10:03

Deficitul bugetar al României pe primele nouă luni din 2020 a ajuns la echivalentul a 6,36% din PIB (Produsul Intern Brut), de aproape trei ori mai mare decât cel înregistrat în perioada similară a anului trecut.

37,12 miliarde lei, respectiv 3,51% din PIB, reprezintă suma facilităților fiscale, a investițiilor și cheltuielilor făcute de Guvern în contextul pandemiei de Covid-19, potrivit datelor Ministerului de Finanțe.

Suma va crește după ce s-a decis amânarea cu încă două luni a plății taxelor, măsură de sprijinire a mediului economic afectat major în ultimele luni.

În afara scădereii încasărilor ca urmare a amânării obligațiilor de plată, din alte impozite pe venit, pe profit sau pe câștiguri de capital s-a înregistrat o încasare totală de 2,3 miliarde lei, în scădere cu 17,2%.

Comentarii