Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: brusselsflightsimulators.com

Primul simulator de zbor Boeing din estul Europei va funcționa la București

La București se va deschide un centru de instruire pentru piloți echipat cu un simulator de zbor Boeing - primul de acest tip din estul Europei.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 26.07.2018 - 13:37

Guvernul României a aprobat deschiderea la București a unui centru de instruire destinat piloților din aviația civilă care va fi dotat cu un simulator de zbor FFS (Full Flight Simulator) Boeing 737 NG.

Aparatul va fi instalat la Școala Superioară de Aviație Civilă (SSAvC) și va fi primul simulator de zbor de acest model care va funcționa în estul Europei.

Potrivit Hotărârii de Guvern 555/2018, care a fost publicată, joi, în Monitorul Oficial, valoarea totală a investiției este de circa 63 de milioane de lei, iar construcția centrului va dura 18 luni. Clădirea va avea parter și trei etaje, iar banii necesari vor fi alocați din bugetul Școlii Superioare de Aviație Civilă și din transferuri de la bugetul de stat, prin intermediul Ministerului Transporturilor.

În prezent, Școala Superioară de Aviație Civilă din București deține doar simulatoare de tip static, astfel încât piloții români sunt obligați să-și completeze pregătirea în străinătate.

Comentarii

loading...