Foto: Facebook

Prima urgență este Planul de Urbanism General, afirmă Tăriceanu, candidat la Primăria Capitalei

Prima urgență pentru București este elaborarea unui Plan de Urbanism General, a afirmat, marți, Călin Popescu Tăriceanu, candidat la funcția de primar general.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 18.08.2020 - 16:26

Marea problemă a Capitalei este traficul, dar această problemă nu poate fi rezolvată fără elaborarea unui Plan de Urbanism General, a declarat, marți, Călin Popescu Tăriceanu, candidat la funcția de primar general. El a mai atras atenția că, dacă "se inaugurează un singur pasaj", această problemă a traficului rutier nu va fi rezolvată.

"Principala problema pe care o văd la București este, de departe, în acest moment, rezolvarea problemelor de trafic. Dar fără un plan de urbanism general, aceste probleme de trafic nu vor putea fi rezolvate. Cine crede că făcând un pasaj se rezolvă problema, se înșeală. Definiția pasajului: drumul cel mai scurt între 2 semafoare. Trebuie gândită circulația și traficul Bucureștiului în primul rând, așa cum spuneam, cu specialiștii. În al doilea rând, planul de urbanism trebuie dezbătut cu cetățenii. El trebuie înțeles și explicat și susținut de cetățeni. Acesta e un proiect care are bătaie lungă, care se referă și la generația de astăzi și la generațiile viitoare", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul premier Tăriceanu este de profesie inginer, absolvent al Universității Tehnice de Construcții București, iar înainte să fie șef al Guvernului a mai ocupat și funcția de ministru al Industriilor și Comerțului.

Liderul ALDE și-a lansat candidatura pentru funcția de primar general la alegerile locale din data de 27 septembrie 2020, sub deviza "Capitala merită un prim-ministru".

Comentarii