Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Preţurile producţiei industriale au crescut în luna februarie

Preţurile producţiei industriale au crescut în februarie cu 3% în zona euro şi cu 3,1% în Uniunea Europeană, comparativ cu perioada similară din 2018, arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.04.2019 - 13:23

În februarie, cele mai mari creşteri anuale ale preţurilor producţiei industriale s-au înregistrat în Letonia (6,6%), Cipru (6,5%) şi România (6,4%) şi nu au fost raportate scăderi.

Conform datelor Eurostat, preţurile producţiei industriale au crescut cu 0,1% în zona euro şi cu 0,2% în UE, în februarie comparativ cu luna precedentă.

Cele mai mari creşteri lunare ale preţurilor producţiei industriale s-au înregistrat în Slovacia (1,8%), Bulgaria (1,5%), Letonia şi Grecia (ambele cu 1,2%) şi România (1,1%) iar cele mai semnificative scăderi au fost raportate în Estonia (minus 1,5 %), Danemarca (0,6 minus %) şi Portugalia (minus 0,5%).

Comentarii

loading...