Foto: Arhivă

Prefectul Brăilei a avertizat că închide cea mai mare fabrică din județ dacă cresc infectările

Prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc, a avertizat, miercuri, că ar putea fi obligat să închidă cea mai mare fabrică din județ, unde lucrează 3400 de oameni.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

22.07.2020 - 19:14

Cel mai mare angajator din județul Brăila are 50 de angajaţi pozitivi, din totalul celor 3400, a declarat prefectul Cătălin Boboc.

"Trebuie să ţinem cont de impactul economic al unei crize majore care apare acolo, de impactul social, pentru că vorbim de 3.400 de angajaţi, adică 3.400 de familii din tot judeţul. Vreau să fac un apel în primul rând la angajaţi, la toţi cei care lucrează aici: fraţilor, apăraţi-vă locurile de muncă, până la urmă! Mai avem o săptămână şi întreaga fabrică intră în concediul de vară de două săptămâni. Dacă nu vă luaţi măsuri, dacă nu vă protejaţi cei care ştiţi că aţi intrat în contact cu cazuri pozitive, nu staţi acasă, nu anunţaţi Direcţia de Sănătate Publică, vom fi obligaţi să luăm măsura închiderii fabricii! Iar asta are impact economic, social", a avertizat prefectul Cătălin Boboc.

"Am văzut în interiorul fabricii muncitori care mai aveau şi masca sub nas, mai aveau şi viziera ridicată. Acum, sincer, degeaba le ai, dacă nu le porţi. Noi am făcut un apel la cei din conducerea acestui angajator şi le-am spus că, până la urmă, trebuie să aplice şi sancţiuni în interiorul fabricii. Dacă nu vrei să sancţionezi doi-trei oameni care nu respectă aceste măsuri, rişti să-ţi închizi toată activitatea", a explicat prefectul județului Brăila.

Comentarii