Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Plata cu cardul a ajuns la 37% în România

Rata de creştere e retragerilor de numerar este, în România, de 6%, în timp ce rata de creştere a plăţilor cu cardul a ajuns la aproximativ 37%, a declarat Cătălin Creţu, general manager Visa pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 04.07.2018 - 12:32

"Rata de creştere a retragerilor de numerar este undeva la 6%, iar rata de creştere a plăţilor cu cardul este undeva la 37%. Evident, mai e mult până departe pentru că în ceea ce priveşte valoarea se retrage mult mai mult numerar din bancomate decât se plăteşte. Este clar că vitezele sunt mult diferite şi plăţile cumva avansează mult mai repede. Carduri există destul de multe în România. În momentul de faţă, dacă ne uităm la populaţia activă, vedem că există 16,6 milioane de carduri. Un om din mediul urban are cel puţin un card", a afirmat Creţu.

Reprezentantul Visa a menţionat că, la nivel naţional, există o problemă mai degrabă în privinţa reţelei de acceptare a plăţilor cu cardul.

"Problema este, într-adevăr, în ceea ce priveşte reţeaua de acceptare. De ce nu există un număr mai mare de magazine care acceptă plata cu cardul, în condiţiile în care costurile acestui serviciu au scăzut dramatic în ultimii trei ani? Cred că intrăm într-o discuţie despre economia subterană, despre ce se poate face, despre educaţie financiară, despre intruziune financiară. În zona urbană există această cerere pentru a face plăţi, există şi o ofertă şi cu cât ne uităm la oraşele mai mari cu atât rivalizăm cu comunităţi din vestul Europei. Pe de altă parte, România rurală nu este în viteza a doua, ci în viteza a noua", a subliniat Cătălin Creţu.

Situaţia actuală a sistemului bancar şi cum se vede de la Banca Naţională a României (BNR) evoluţia băncilor care se confruntă atât cu necesitatea creşterii, dar şi continuarea curăţării bilanţurilor s-au aflat printre subiectele ce au fost abordate în cadrul unui eveniment de profil, organizat miercuri de Ziarul Financiar, la Bucureşti.

Comentarii

loading...