Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Prețurile produselor farmaceutice au crescut cu 14% față de august 2019.

Pandemia a redus per total prețurile producției industriale cu 0,7%

Comparativ cu prețurile producției industriale valabile în luna august a anului trecut, cele din august 2020 sunt per ansamblu mai mici. Sunt și prețuri care au crescut într-o perioadă influențată de pandemia de coronavirus.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 01.10.2020 - 12:47

În luna august 2020, comparativ cu luna august a anului trecut, s-au înregistrat scăderi semnificative în industria produselor obținute din prelucrarea țițeiului (minus 30%) și extracția gazelor naturale și a petrolului brut (minus 12,23%).

La polul opus, cel mai mult s-au scumpit repararea, întreținerea și instalarea mașinilor și echipamentelor (plus 29,65%), fabricarea produselor industriei farmaceutice (plus 14,02%) și activiță servicii anexe extracției (plus 9,5%).

Față de luna iulie 2020, prețurile producției industriale au scăzut cu 0,2%, aici fiind incluse atât produsele de pe piața internă cât și cele de pe piața externă.

Comentarii