13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieNumărul locurilor de muncă oferite de IMM a crescut cu peste 60%

Numărul locurilor de muncă oferite de IMM a crescut cu peste 60%

Este o creştere cu mai mult de 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, reiese dintr-o analiză realizată de către reprezentanţii unei platforme de recrutare online.

“Companiile mici şi mijlocii au avut un an de creştere impresionantă şi au ieşit la vânătoare de candidaţi, oferind în multe cazuri condiţii similare cu marii jucători multinaţionali. Vorbim aici nu doar despre pachete salariale şi beneficii extrasalariale, ci şi despre perspective de dezvoltare, flexibilitate şi promisiunea unor proiecte atrăgătoare.

Din toate aceste motive, şi candidaţii sunt destul de atraşi de joburile din astfel de companii, mai ales cei tineri şi foarte tineri, ce caută mai degrabă experienţe care să-i dezvolte decât salarii mari”, spune Bogdan Badea de la eJobs România, citat de Agerpres.

Potrivit datelor, în total aproape 12.500 de IMM au postat cel puţin un anunţ de angajare, în intervalul dintre lunile ianuarie şi iulie ale anului 2019. Cele mai multe locuri de muncă au fost postate de către companiile care activează în domeniul vânzărilor (2.115), apoi din HR (2.100), sectorul bancar (1.932), Achiziţiile, Alimentaţia/HoReCa şi Transportul/Distribuţia.

 

Sectorul IMM: 600.000 de firme

La polul opus al clasamentului, cu mai puţin de 200 de posturi vacante de la începutul anului şi până în august, se află companiile din Service şi Reparaţii, cele din Farma, Petrol şi Gaze şi Asigurări.

În prezent, în România sunt peste 600.000 de IMM, care cumulează mai bine de jumătate din numărul total de angajaţi de pe piaţă. Salariul mediu net pe care îl câştigă un angajat care lucrează într-o astfel de companie e de aproximativ 700 de euro/lună.

Doar trei din zece angajați spun că ar lua în calcul să lucreze într-o instituție de stat în viitorul apropiat, în pofida majorărilor salariale din sectorul public. Cei mai mulți angajați, adică șase din zece, rămân interesați de companiile private, în timp ce 9% ar vrea să lucreze în propria companie.

Dintre cei ce preferă o carieră în sectorul privat, două treimi consideră un job într-o multinațională cel mai potrivit.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă