29.6 C
București
vineri, 31 mai 2024
AcasăEconomieNumărul locuinţelor asigurate obligatoriu a crescut cu 4,47% în iulie

Numărul locuinţelor asigurate obligatoriu a crescut cu 4,47% în iulie

Numărul locuinţelor asigurate obligatoriu a crescut cu 4,47% în iulie 2021. Numărul a ajuns la aproximativ 1,81 milioane de polițe PAD active comparativ cu 1,74 milioane la 31 iulie 2020.

La 31 decembrie 2020 erau active 1,75 milioane de poliţe.

Potrivit PAID, la sfârşitul lunii iulie, 75,2% dintre poliţele active la nivel naţional erau încheiate în mediul urban şi 24,8% în mediul rural, iar, în funcţie de tipul de locuinţă, 94,9% din poliţele PAD vizează locuinţele de tip A (cele cu structura de rezistenţă din beton armat, metal sau lemn, cu pereţii exteriori din piatră, cărămidă arsă sau materiale supuse unui tratament termic sau chimic) şi 5,1% locuinţele de tip B (cele cu pereţii exterior din cărămidă nearsă sau material nesupus unui tratament termic sau chimic).

Pe regiuni, cele mai multe poliţe active sunt în Transilvania (21,90% din total), Bucureşti (20,09%) şi Muntenia (18,48%), iar cele mai puţine – în Maramureş (3,13% din totalul poliţelor) şi Bucovina (3,42%).

PAID emite asigurările obligatorii pentru locuinţe din iulie 2010. Obiectivul principal al PAID este cuprinderea în asigurare pentru cele trei riscuri de catastrofă naturală – cutremure, inundaţii şi alunecări de teren – a tuturor locuinţelor din România.

Poliţele de asigurare obligatorie a locuinţelor (PAD) costă 20 euro în cazul locuinţelor tip A (suma maximă asigurată 20.000 euro) şi 10 euro în cazul locuinţelor tip B (suma asigurată fiind de 10.000 euro).

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Modificare în traseul liniei STB 90, de 1 Iunie

În ziua de 1 iunie, troleibuzele liniei 90 nu vor mai opri în stația „Semănătoarea”, anunță Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării evenimentului...

Cutremur în această dimineață în România. Unde s-a resimțit și ce magnitudine a avut

Un cutremur cu magnitudinea 3,4 s-a produs vineri dimineaţa, la ora 5:47, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional...

Ana Bogdan, în turul al treilea la Roland Garros, după ce a eliminat-o pe finalista din 2021

Tenismena română Ana Bogdan s-au calificat în runda a treia a turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după ce a învins-o în...
Ultima oră
Pe aceeași temă