Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mugur Isărescu: „Creșterea economică a fost susținută prin creșteri salariale și de consum"

Guvernatorul Băncii Naționale a României estimează o contracție de 14% a activității economice pentru trimestrul II comparativ cu primul trimestru al anului.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 04.06.2020 - 10:19

Impactul economic al pandemiei a fost unul puternic pe fondul presiunilor în creștere asociate aprovizionării cu alimente, deprecierii monedei naționale și creşterii necesarului de lichiditate, este de părere Mugur Isărescu.

Guvernatorul BNR a spus la Reuniunea Clubului Guvernatorilor din Zona Mării Negre, Balcani și Asia Centrală că BNR a intervenit eficient și va interveni de fiecare dată când va fi nevoie pentru păstrarea unui curs de schimb în anumite limite.

„În mod special în cazul României, cursul de schimb joacă rol important de indicator public al stabilității și situaţiei economice generale. Am menținut regimul de flotare controlată, dar am decis furnizarea de lichiditate cu scopul de a preveni volatilitatea excesivă a cursului nominal și de a preveni o depreciere majoră ne-necesară a monedei naționale.”, a spus Mugur Isărescu.

În opinia sa, economia României va avea de suferit ca efect al pandemiei de coronavirus și creșterea economică din ultimii ani nu va continua și în 2020. „Pe parcursul ultimilor patru ani această creștere economică a fost susținută în special prin creșteri salariale și majorarea puternică a consumului, în timp ce dezechilibrele fiscale și externe s-au accentuat, iar rata anuală a inflației s-a situat în jurul valorii de 4 la sută, cel mai ridicat nivel comparativ cu țările din UE.”, a adăugat guvernatorul BNR.

Citește totul despre:

#mugur isărescu

Comentarii

loading...