18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăEconomieMicii întreprinzători: "Amnistia fiscală poate fi înlocuită cu facilităţi şi reduceri de...

Micii întreprinzători: “Amnistia fiscală poate fi înlocuită cu facilităţi şi reduceri de penalităţi”

În plus, sectorul IMM-urilor trebuie să beneficieze de o reglementare inteligentă, de consultare sistematică cu organizaţiile reprezentantive, de creşterea accesului la finanţare, de simplificarea procedurilor şi debirocratizare, şi de un cadru stabil şi predictibil.

„Cred că o posibilă, potenţială, aministie fiscală ar trebui să aibă obiective foarte clare, ar trebui să arate ce anume rezolvăm, ce probleme rezolvăm şi cum, de fapt, contribuim la restartarea mediului de afaceri”, a declarat preşedintele Consiliului Naţional al IMM, Florin Jianu, într-o conferinţă de presă.

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a concluzionat, în urma unui sondaj, că o bună parte a mediului de afaceri din România nu susţine amnistia fiscal, un procentaj de 76,2% din respondenţi indicând acest lucru. Consiliul a mai concluzionat şi faptul că întreprinderile de stat ar trebui să beneficieze cel mai puţin de pe urma unei eventuale astfel de măsuri, un procentaj de 94,9% din respondenţi indicând acest lucru.

„Dacă ne uităm la datoriile mediului de afaceri către bugetul de stat, după cum ştiţi, a fost dată publicităţii o listă a ruşinii, o listă neagră, la un moment dat, în 2017. Din primii 500 de datornici la stat, primii 100 sunt companii de stat şi datorează mai mult de 80% din datoria pe care mediul de afaceri o are în ceea ce-nseamnă sarcina fiscală”, a declarat Florin Jianu.

Respondenţii au apreciat şi că de o eventuală amnistie fiscală ar trebui să beneficieze preponderent persoanele fizice (41,3%), microîntreprinderile (40,3%) şi asociaţiile/fundaţiile/alte forme non-profit (33,2%).

Cu privire la tipul efectelor pe care această măsură le-ar crea, 30,2% au fost de părere că ar putea avea efecte negative, 46% au precizat că este o măsură controversată, cu efecte multiple, şi doar 23,8% au considerat că ar putea avea efecte pozitive.

Sondajul efectuat de CNIPMMR a fost efectuat pe un eşantion de 324 de respondenţi compus din microîntreprinderi (57,1%), întreprinderi mici (14,3%), întreprinderi mijlocii (19%), întreprinderi mari (3,2%) şi ONG-uri sau alte forme juridice (6,4%).

 

Cele mai citite

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...
Ultima oră
Pe aceeași temă