Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ludovic Orban: România este singura țară din UE care a crescut investițiile

Ludovic Orban a spus la videoconferința News.ro „RoInvest” că țara noastră este singurul stat membru care a avut o creștere a investițiilor în primele șase luni din 2020, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 15.10.2020 - 12:20

„Aş accentua informaţia că România este singura ţară din Uniunea Europeană care în primul semestru al anului 2020 a crescut investiţiile raportat la perioadă echivalentă a anului 2019. De asemenea, informaţia că nivelul investiţiilor publice, deşi suntem în criză economică generată de criza sanitară, este cel mai mare din ultimii zece ani.”, a spus premierul României, citat de News.ro.

Ludovic Orban a trecut în revistă măsurile cuprinse în Planul Național de Investiții care sunt deja operaționale, cu accent pus pe schema de ajutor de stat pentru companii ori măsurile de garantare a creditelor pentru investiții și pentru capital de lucru.

„În ceea ce priveşte fondurile europene, am folosit pârghiile de la realocări de fonduri ca urmare a creşterii flexibilităţii care a fost stabilită de Comisia Europeană intre fonduri, am relocate fonduri importante pentru a sprijini diferite programe de granturi, de asemenea, am folosit pârghia supracontractării pentru a creştere sumele alocate granturilor pentru investiţii.”, a adăugat Ludovic Orban.

Comentarii