Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Lira sterlină a crescut faţă de euro şi dolar la cel mai ridicat nivel după luna mai

Lira sterlină a crescut marţi faţă de euro şi dolar la cel mai ridicat nivel după luna mai, iar acţiunile şi randamentele obligaţiunilor guvernamentale britanice au urcat la rândul lor, transmite Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.10.2019 - 20:09

Deja aflată la un nivel ridicat, lira a depăşit în urma informaţiilor referitoare la progresul negocierilor nivelul mediu al ultimelor 200 de zile, un nivel tehnic urmărit cu atenţie.

Lira s-a apreciat  marţi cu 1,5%, la 1,28 de dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni şi, de asemenea, a depăşit pentru prima oară din luna mai media ultimelor 200 de zile, de 1,2713 unităţi pentru un dolar.

Moneda britanică s-a apreciat în aceeaşi măsură faţă de euro, fiind tranzacţionată în urcare cu 1,4%, la 86,29 de pence euro pe unitate.

Lira s-a apreciat cu aproape 5% în ultima săptămână, investitorii fiind interesaţi să profite de perspectiva unui acord pentru Brexit de ultim moment, înainte de termenul limită de pe 31 octombrie.

”Reacţia pieţelor arată că doresc ca acordul să fie încheiat şi că sunt pregătite să cumpere la cel mai mic semn de acord”, a declarat Morten Lund, analist senior pentru schimburi valutare la Nordea.

Acesta a adăugat că este ceva mai sceptic în privinţa rezultatului, având în vedere cât de puţin timp a rămas pentru negocieri şi dificultăţile de a trece acordul prin Parlamentul britanic.

Discuţiile pentru ajungerea la un acord pentru Brexit cu Bruxelles-ul continuă, dar mai sunt lucruri de făcut, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson.

Indicele FTSE250 a crescut uşor, în timp ce principalii indici bursieri europeni au urcat cu peste 1%.

Randamentele obligaţiunilor britanice pe termen de doi ani au urcat la cel mai ridicat nivel de după 16 septembrie, de 0,575%.

Comentarii

loading...