Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ISCTR: Derogările privind timpii de conducere expiră pe 31 mai

Derogările privind timpii de conducere mai sunt valabile pe plan local până la data de 31 mai, anunţă Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR).

Share

Florin Budescu 0 comentarii

27.05.2020 - 14:38

În conformitate cu art. 1 punctul 2, din decizia nr. 2832/29.4.2020, emisă de Comisia Europeană, România este autorizată, până la data de 31 mai 2020, să acorde următoarele derogări de la aplicarea articolului 6, alineatul (1), a articolului 7 şi a articolului 8 alineatele (2) şi (6), din Regulamentul (CE) nr. 561/2006, în ceea ce priveşte conducătorii auto implicaţi în transportul de mărfuri:

• creşterea de la 9 la 11 ore a timpului de conducere zilnic maxim admisibil;

• creşterea până la cinci ore şi jumătate a perioadei maxime de conducere după care este necesară o pauză de 45 de minute;

• reducerea perioadei minime admisibile de repaus zilnic de la 11 la 9 ore;

• amânarea perioadelor de repaus săptămânal, astfel încât fiecare astfel de perioada să poată să înceapă cel târziu la sfârşitul a şapte perioade de 24 de ore de la sfârşitul perioadei de repaus săptămânal precedente, informează Revista Tranzit.

Comentarii