Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

ING Bank România: Creştere de 32% a veniturilor înregistrată în primele trei luni,

ING Bank România a anunţat joi o creştere de 32% a veniturilor în primele trei luni ale acestui an, până la 425 milioane lei, în contextul în care numărul de clienţi activi a crescut cu 15%.

Share

Valentina Vlădoi 0 comentarii

Actualizat: 17.05.2018 - 12:26

”Numărul de clienţi activi a crescut cu 15% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar numărul de clienţi cu salariul la ING a crescut cu 24% în ultimul an”, se arată în comunicat.

Totodată, profitul brut a ajuns la 214 milioane lei, cu 95 milioane lei mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită unei creşteri puternice a veniturilor, dar şi a unor costuri de risk şi operaţionale bine controlate. Profitul net a ajuns la 193 milioane lei.

Costurile operaţionale au ajuns la 206 milioane lei, cu 17% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut din cauza schimbărilor aduse modelului operational, a investiţiilor în infrastructura IT şi aplicaţiilor de business, a cheltuielilor cu noii angajaţi şi a costurilor de reglementare.

Rata creditelor neperformante este în continuă scădere, ajungând la finalul primului trimestru la 3,1%, cu 0,6 puncte procentuale mai puţin decât în martie 2017.

Portofoliul de credite al băncii a ajuns la 21.4 miliarde la finalul lunii martie 2018, mai mare cu 16% faţă de acum 12 luni, acoperind o cotă de piaţă de 8,9%, o creştere de 0.9 puncte procentuale faţă de martie 2017.

Comentarii

loading...