12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăEconomieING Bank România: Creştere de 32% a veniturilor înregistrată în primele trei...

ING Bank România: Creştere de 32% a veniturilor înregistrată în primele trei luni,

”Numărul de clienţi activi a crescut cu 15% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar numărul de clienţi cu salariul la ING a crescut cu 24% în ultimul an”, se arată în comunicat.

Totodată, profitul brut a ajuns la 214 milioane lei, cu 95 milioane lei mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită unei creşteri puternice a veniturilor, dar şi a unor costuri de risk şi operaţionale bine controlate. Profitul net a ajuns la 193 milioane lei.

Costurile operaţionale au ajuns la 206 milioane lei, cu 17% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut din cauza schimbărilor aduse modelului operational, a investiţiilor în infrastructura IT şi aplicaţiilor de business, a cheltuielilor cu noii angajaţi şi a costurilor de reglementare.

Rata creditelor neperformante este în continuă scădere, ajungând la finalul primului trimestru la 3,1%, cu 0,6 puncte procentuale mai puţin decât în martie 2017.

Portofoliul de credite al băncii a ajuns la 21.4 miliarde la finalul lunii martie 2018, mai mare cu 16% faţă de acum 12 luni, acoperind o cotă de piaţă de 8,9%, o creştere de 0.9 puncte procentuale faţă de martie 2017.

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Peste 200 de locuri de muncă pentru români oferite de angajatorii europeni

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a transmis o veste îmbucurătoare pentru cei în căutare de oportunități de angajare, informând că...

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă