Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Indicele ROBOR la 3 luni atinge un nou maxim din ultimii patru ani şi jumătate

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobânda variabilă, a crescut joi la 2,79%, de la 2,77% miercuri, valoare pe care nu a mai atins-o din noiembrie 2013, informează BNR.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 24.05.2018 - 13:04

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândã variabilã, a crescut la 2,92%, de la 2,89%.

Indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintã rata dobânzii plãtitã la creditele în lei atrase de cãtre bãncile comerciale de la alte bãnci comerciale pentru o perioadã de nouã luni, a crescut la 2,98%, de la 2,94%.

Indicele ROBOR la 12 luni a crescut la 3,03%, de la 3,01%.

ROBOR reprezintã rata medie a dobânzii la care bancile româneşti se împrumutã între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmeticã a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de Banca Naţională.

Comentarii

loading...