21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieIncubatorul de afaceri din Odorheiu Secuiesc, un proiect de succes

Incubatorul de afaceri din Odorheiu Secuiesc, un proiect de succes

Ministrul Ștefan-Radu Oprea a vizitat incubatorul de afaceri Harghita Business Center din Odorheiu Secuiesc, unde a discutat cu antreprenorii care și-au finanțat afacerea prin programul Start-Up Nation 2017.

 ”Harghita Business Center este un exemplu ideal pentru modul în care se pot îmbina eficient mai mulți factori: spiritul antreprenorial, banii europeni și cadrul legislativ favorabil. Poveștile de succes ale companiilor arată că s-a creat un mediu potrivit pentru o dezvoltare competitivă a economiei. Prin revizuirea legii, vom aduce facilităţi fiscale, astfel încât autorităţile locale și universităţile să fie încurajate să investească în astfel de incubatoare de afaceri”, a declarat ministrul pentru mediul de afaceri.

Ministrul Ștefan-Radu Oprea a răspuns la întrebările antreprenorilor și a prezentat programele guvernamentale care vizează antreprenoriatul, educația duală și promovarea exporturilor. Întrebările oamenilor de afaceri au avut în vedere în special disponibilitatea forței de muncă, programe de finanțare, accesul la materii prime și pătrunderea pe piețe noi.

În 2017, prin programul Start-Up Nation, în județul Harghita au primit finanțare proiectele a 67 antrerenori debutanți. respectiv 45 business-uri în producție, 16 în servicii și 6 în IT, care au creat un total de 163 locuri de muncă, 124 fiind ocupate de persoane defavorizate, șomeri sau tineri absolvenți.

La ediția din 2018 a programului, au aplicat 343 de firme din județ, din care 148 de firme în producție, 6 în IT și 189 în servicii sau industrii creative.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă