Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul a suplimentat bugetul pentru tablete cu 50 de milioane de euro

Guvernul a aprobat alocarea din fonduri europene a 100 de milioane de euro pentru 500 de mii de tablete.

Share

Ioana Roșu 0 comentarii

Actualizat: 14.10.2020 - 22:04

Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi alocarea a încă 50 de milioane de euro pentru achiziţia de tablete școlare, a anunțat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş. Acesta a spus că este majorată și valoarea eligibilă a unei tablete de la 200 de euro la 250 de euro.

,,S-a discutat despre suplimentarea bugerului cu 50 de milioane de euro pentru studenții beneficiari de bursă socială din cadrul universităților de stat. Astăzi Guvernul României a aprobat această măsură de suplimentare a bugetului pentru tabletele școalare cu 50 de milioane de euro. De asemenea Guvernul a aprobat ca valoarea eligibilă a tabletelor școlare, care era de 200 de euro să crească la 250 de euro pe tabletă'', a spus Marcel Boloș.

Înainte de începerea noului an școlar, Guvernul a aprobat alocarea din fonduri europene a 100 de milioane de euro pentru 500 de mii de tablete.

Marcel Boloș a mai spus că Executivul a mai aprobat un buget de 10 milioane de euro pentru echipamente de protecţie şi dispozitive medicale necesare în cadrul universităţilor.

,,În contextul educației online și a protecției studenților, în instituțiile de învățământ superior de stat a fost aprobat un buget de 10 milioane de euro pentru partea de echipamente de protecție medicale și de dispozitive medicale necesare activităților de curs pentru ca acestea să se poată desfășura în bune condiții'', a mai spus acesta.

Apelul de proiecte urmează să fie deschis pe 19 octombrie, iar depunerea aplicaţiilor de finanţare se va face începând cu data de 25 octombrie.

  

Comentarii