23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieGuvernul a aprobat modificarea statutului Companiei Naţionale de Investiţii

Guvernul a aprobat modificarea statutului Companiei Naţionale de Investiţii

Este vorba despre proiectele cu finanţare europeană, din exerciţiul financiar următor, 2021-2027, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

“Tot în şedinţa de Guvern de astăzi a fost adoptat un alt act normativ pentru modificarea statutului Companiei Naţionale de Investiţii în vederea pregătirii acestei instituţii pentru derularea proiectelor cu finanţare europeană din exerciţiul financiar următor 2021-2027, astfel încât, practic, Compania Naţională de Investiţii va putea extinde aria zonelor de lucrări pe care le poate desfăşura de la instituţii de învăţământ de stat, cum era, în prezent, la unităţi de învăţământ de stat, cu alte cuvinte, nu numai mai instituţii de învăţământ superior, dar şi unităţi de învăţământ preuniversitar şi, în general, unităţi şcolare”, a declarat Ionel Dancă, la finalul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că, de asemenea, CNI va putea derula lucrări “pentru unităţi sanitare nu numai în mediul urban, dar şi în mediul rural”.

“De asemenea, au fost introduse ca şi programe de interes în cadrul acestei companii drumurile de interes local şi judeţean şi (…) lucrările pentru sisteme de epurare şi alimentare cu apă”, a precizat Dancă.

El a spus că, în urma adoptării acestui act normativ, CNI va putea derula obiectivele de investiţii menţionate cu finanţare din exerciţiul financiar următor, 2021-2027.

“Guvernul pregăteşte şi în această direcţie toate măsurile necesare pentru ca în perioada următoare România să poată să acceseze şi să deconteze fonduri europene extrem de necesare pentru dezvoltare”, a mai afirmat Dancă.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...
Ultima oră
Pe aceeași temă