Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul a aprobat modificarea statutului Companiei Naţionale de Investiţii

Guvernul a aprobat modificarea statutului Companiei Naţionale de Investiţii astfel încât, practic, CNI va putea extinde aria lucrărilor pe care le poate desfăşura.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

04.06.2020 - 22:21

Este vorba despre proiectele cu finanţare europeană, din exerciţiul financiar următor, 2021-2027, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

"Tot în şedinţa de Guvern de astăzi a fost adoptat un alt act normativ pentru modificarea statutului Companiei Naţionale de Investiţii în vederea pregătirii acestei instituţii pentru derularea proiectelor cu finanţare europeană din exerciţiul financiar următor 2021-2027, astfel încât, practic, Compania Naţională de Investiţii va putea extinde aria zonelor de lucrări pe care le poate desfăşura de la instituţii de învăţământ de stat, cum era, în prezent, la unităţi de învăţământ de stat, cu alte cuvinte, nu numai mai instituţii de învăţământ superior, dar şi unităţi de învăţământ preuniversitar şi, în general, unităţi şcolare", a declarat Ionel Dancă, la finalul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că, de asemenea, CNI va putea derula lucrări "pentru unităţi sanitare nu numai în mediul urban, dar şi în mediul rural".

"De asemenea, au fost introduse ca şi programe de interes în cadrul acestei companii drumurile de interes local şi judeţean şi (...) lucrările pentru sisteme de epurare şi alimentare cu apă", a precizat Dancă.

El a spus că, în urma adoptării acestui act normativ, CNI va putea derula obiectivele de investiţii menţionate cu finanţare din exerciţiul financiar următor, 2021-2027.

"Guvernul pregăteşte şi în această direcţie toate măsurile necesare pentru ca în perioada următoare România să poată să acceseze şi să deconteze fonduri europene extrem de necesare pentru dezvoltare", a mai afirmat Dancă.

Comentarii

loading...