Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Grecia: Creşterea economiei ar putea depăşi 3% după 2020

Creşterea economiei Greciei ar putea depăşi 3% în anumite condiţii, a afirmat Yannis Stournaras, guvernatorul Băncii Centrale a Greciei, ne spune Kathimerini

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.09.2019 - 21:49

Vorbind la un eveniment organizat la Universitatea Yale, Stournaras a cerut Guvernului de la Atena să implementeze rapid programul său de reforme economice pentru a evita viitoare riscuri şi a rezolva dificultăţile şi efectele negative pe care le-a avut criza datoriilor. De exemplu, Grecia s-a confruntat cu un declin al investiţiilor, care au totalizat 67,5 miliarde de euro în perioada 2010 - 2016.

Implementarea reformelor şi accelerarea privatizărilor vor spori încrederea pieţelor în perspectivele de creştere economică, a explicat guvernatorul Băncii Centrale a Greciei.

Acesta a apreciat că este necesară reducerea ţintei de excedent bugetar primar, deoarece depăşirea sistematică a ţintei de excedent bugetar primar din ultimii ani s-a făcut prin reducerea investiţiilor publice şi a majorării taxelor, afectând perspectivele de creştere ale economiei şi diminuând competitivitatea firmelor elene.

Reducerea proporţiei creditelor neperformante deţinute de băncile din Grecia va îmbunătăţi condiţiile de finanţare pentru persoanele fizice şi juridice, va spori încrederea pieţelor şi va stimula investiţiile, a declarat Stournaras. Aceste evoluţii vor facilita revenirea bondurilor la un rating de tip investment-grade (recomandat pentru investiţii) şi vor permite obligaţiunilor greceşti să fie incluse în schema BCE de relaxare cantitativă (QE), a adăugat oficialul elen. Acesta a explicat că includerea va reduce şi mai mult costurile de împrumut ale Greciei şi, prin urmare, va stimula economia şi va îmbunătăţi sustenabilitatea datoriei.

Comentarii

loading...