6 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăEconomieFoto interviuUn documentar TV care simulează autopsia cântăreţului Michael Jackson stârneşte protestele fanilor

Un documentar TV care simulează autopsia cântăreţului Michael Jackson stârneşte protestele fanilor

Un documentar TV, produs de reţeaua internaţională de televiziune Discovery Channel, conceput sub forma unei reconstituiri a autopsiei cântăreţului Michael Jackson, a stârnit protestele fanilor artistului, decedat pe 25 iunie 2009, informează femalefirst.co.uk, citat de Mediafax.

Fanii cântăreţului au lansat şi o petiţie online, cerând directorilor postului Discovery Channel să anuleze difuzarea acestui documentar, conceput ca o reconstituire a autopsiei starului.
Intitulat „Michael Jackson’ Autopsy”, documentarul are la bază raportul oficial întocmit de Institutul de medicină legală din Los Angeles şi diverse documente şi acte oficiale.

În cadrul acestui documentar, un medic legist va efectua o autopsie completă pe un cadavru artificial şi va prezenta cu lux de amănunte operaţia făcută de medici pentru a descoperi cauzele morţii „regelui muzicii pop”. Totodată, acest film doreşte să demonteze „toate acele mituri de natură medicală care au existat în timpul vieţii lui Michael Jackson – dependenţa lui de droguri, vitiligo şi celelalte boli de care se spunea că suferea”.

Două asociaţii americane – MJ Justice Project şi MJ Children – şi-au unit forţele şi au lansat o campanie în Statele Unite, încercând să stopeze difuzarea acestui documentar, pe care îl consideră „scandalos şi indecent”.
Documentarul „Michael Jackson’s Autopsy” urmează să fie difuzat în Marea Britanie pe 13 ianuarie.

Michael Jackson a încetat din viaţă pe 25 iunie 2009, la Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, în urma unei supradoze de medicamente. La începutul acestui an, Conrad Murray, fostul medic personal al starului, a fost pus sub acuzaţie pentru omucidere. Dacă va fi găsit vinovat, Conrad Murray riscă să îşi petreacă următorii cinci ani în închisoare.

Puteţi semna petiţia aici.

Cele mai citite

Zimbrul renaște în Munții României, după mai bine de două secole de absență

Reintroducerea zimbrilor în pădurile din România marchează o reușită importantă în conservarea naturii Zimbrul, unul dintre cele mai emblematice animale sălbatice ale Europei, a revenit...

Raport ASF: Piața asigurărilor din România a crescut cu 11% în primele nouă luni din 2024

Valoarea totală a indemnizațiilor brute plătite s-a ridicat la 8 miliarde lei, din care 82% au fost aferente asigurărilor generale Volumul total al activității de...

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei Române: Societatea civilă românească a dovedit forță și curaj

Anul 2024 ne-a adus multe motive de îngrijorare, la noi și în întreaga lume. Dar am încredere în națiunea noastră și în puterea ei...
Ultima oră
Pe aceeași temă