30 C
București
marți, 9 iulie 2024
AcasăEconomieFoto interviuStefan Banica jr si Angela Gheorghiu - succes la Londra

Stefan Banica jr si Angela Gheorghiu – succes la Londra

BBC Proms, cel mai mare festival de muzica clasica transmis in direct de BBC in intreaga lume, cu o audienta de milioane de oameni, a adus pe scena din Hyde Park (Londra), in ultima si cea mai importanta seara a festivalului, „Last Night of the Proms”, doi artisti romani: soprana de talie internationala Angela Gheorghiu si Stefan Banica jr.
Zeci de mii de oameni din intreaga lume au urmarit concertul, intr-o atmosfera relaxata, pe iarba din parc, si au aplaudat duetul „Numele tau” in varianta simfonic-pop-rock, melodie al carei compozitor este Stefan Banica jr. Este pentru prima data cand un artist roman apare pe o astfel de scena prestigioasa, in dubla ipostaza, de textier si compozitor. Steagurile Romaniei fluturau in marea de oameni, venita sa petreaca o seara de neuitat, prezentata de o mare personalitate a BBC, Terry Wogan, in care au urcat pe scena si tenorul Roberto Alagna (sotul Angelei Gheorghiu), precum si Lionel Richie.
BBC Proms este primul pas important pentru Stefan Banica jr spre o cariera ce depaseste granitele tarii. „M-am simtit foarte mandru vazand de pe scena steagurile romanesti fluturand in timp ce cantam. Am avut bucuria sa descopar ca nu am de ce sa ma simt singur. In timpul piesei am avut sentimentul libertatii si m-am bucurat de fiecare moment. E o onoare pentru mine sa fi cantat propria piesa intr-un asemenea eveniment international, alaturi de o mare artista. A fost o experienta unica”, ne-a declarat Stefan.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă