25.9 C
București
marți, 9 iulie 2024
AcasăEconomieFoto interviuSEAL, in concert la Bucuresti

SEAL, in concert la Bucuresti

Unele dintre cele mai importante spectacole muzicale ale acestui an au fost concertele 50 Cent si Billy Idol, ambele organizate de compania Events.
Urmatorul mare spectacol il va aduce pentru prima data in Romania pe SEAL, in data de 24 octombrie, la Sala Polivalenta. O muzica plina de dragoste, lumina si pace… Asta reprezinta pe scurt SEAL, un muzician de inalta clasa. SEAL s-a ridicat din scena house din Anglia la inceputul anilor '90 si a ajuns cel mai popular solist vocal englez al deceniului. Desi primele sale materiale inca mai purtau urme de acid house, pana la mijlocul anilor '90 si-a creat un stil aparte, un amestec de soul, folk, pop, dance si rock care i-a adus succesul pe ambele maluri ale Atlanticului. In 1990, SEAL alaturi de Adamski, a urcat piesa compusa de el, „Killer”, pe locul 1 in Marea Britanie, devenind repede hit in cluburile de noapte. A urmat un contract cu ZTT Records si o cariera solistica de succes, materializata rapid in discul sau de debut, botezat simplu „SEAL”. Versurile profunde, insufletite, au contribuit la muzica sa proaspata, inovativa si creativa. A captat mai multe stiluri muzicale diferite si le-a unit in stilul sau unic, care i-a incantat pe ascultatori atatia ani. Muzica lui va continua sa bucure ascultatorii pentru multe generatii de acum inainte, plasandu-l printre cei mai talentati muzicieni ai tuturor timpurilor. Printre cei mai originali si fascinanti cantareti si compozitori ai muzicii moderne, SEAL a vandut mai mult de 15 milioane de albume si a castigat atat „albumul anului”, cat si „cantecul anului”, in 1996, pentru „Kiss from a rose”. A cantat „Kiss from a rose” pe coloana sonora a filmului „Batman forever”, fapt care l-a ajutat sa-si promoveze cel de-al doilea album si sa castige trei premii Grammy in 1996. Piesa a ramas pe locul I in US Billboard timp de 12 saptamani. De-a lungul carierei sale stralucitoare, SEAL a dominat muzica internationala cu hituri precum „Crazy” si „Prayer for the dying”. „Cantecele mele sunt ca niste copii, le iubesc pe toate. Le incurajez sa creasca, sa ajunga la potentialul maxim si apoi le trimit in lume. Sunt in perioada de maxima creativitate a vietii mele si cred ca asta se poate auzi pe acest album”, spunea SEAL la lansarea celui de-al cincilea album – „Live in Paris”.
Organizatorii au optat pentru varianta Sala Polivalenta datorita conditiilor tehnice mai bune oferite de aceasta, deoarece managementul artistului a solicitat un minim de 120 db ca nivel permis al sunetului in timpul concer-tului, lucru devenit imposibil la Sala Palatului in acest moment. Biletele se vor pune in vanzare incepand cu data de 18 septembrie 2006, in reteaua Diverta si la casa de bilete a Salii Polivalente si on-line, la www.bilete.ro, incepand cu data de 12 octombrie 2006.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă