17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăEconomieFoto interviuNausica Mircea - de la consilier juridic la creator de moda

Nausica Mircea – de la consilier juridic la creator de moda

Nausica Mircea sau "Nausica Mode”, designerul care ne sfatuieste cum sa ne imbracam in functie de anumite ocazii, este de fapt consilier juridic, desi nu a profesat niciodata si nici nu-si doreste sa o faca. Este dedicata trup si suflet artei frumosului. „In fiecare dintre noi exista vise, sperante, idealuri, pasiuni, nevoia de a crea. Eu imi doresc sa pot crea pentru oameni, sa le pot oferi tot ce este mai bun si mai frumos, sa reusesc sa fac din "Nausica Mode" o marca puternica, un brand care sa se vanda pe piata externa si care sa fie o foarte buna carte de vizita pentru mine”.
– Nausica este un nume mai deosebit si destul de rar. De unde vine el?
– Nausica este numele meu de botez, ales de parintii si de nasii mei, iar brandul promovat este „Nausica Mode”.
– Ce conexiuni exista intre "omul-lege” si "omul-designer”, cel care ne infrumuseteaza an de an, sezon dupa sezon garderoba?
– Atunci cand ma numiti omul-lege cred ca va referiti la faptul ca am terminat o facultate cu profil juridic. Nu am profesat si cred ca nu imi mai doresc acest lucru pentru ca m-am implicat in acest proiect "Nausica Mode” si imi place foarte mult. Mi-am dorit mereu sa fac moda, sa fac haine, pun suflet in fiecare din produsele pe care le prezint pe podium.
– Ca sa razbati in moda este nevoie doar de talent?
– Ca sa razbati in moda in Romania este nevoie in primul rand de talent si apoi de putere financiara. Casele de moda nu sunt un business care sa-ti aduca multi bani. In spatele oricarei astfel de afaceri exista o alta. Pentru mine partea importanta este productia de serie ce se regaseste pe piata interna si cu care participam si la toate targurile internationale. De exemplu, am particitat la Miss University 2003, 2004, New Look of the Year 2003, Model of the World 2005, Romanian Fashion Day 2005, 2006, C.P.D. Dusseldorf 2005, 2006, Model of the Univers 2005.
– In materie de moda, care este cea mai mare realizare a dumneavoastra?
– Sunt multe lucruri pe care le consideri realizari, insa anul 2005 mi-a adus foarte multe premii si realizari in acest domeniu. Premiul "Creatiile anului 2005 pentru cea mai buna colectie a unei marci romanesti”, premiul la "Femeile de succes ale anului 2005 la categoria marci romanesti”.
– Pe care dintre marii creatori de moda il aveti ca… idol?
– Eu sunt o persoana clasica in esenta si usor conservatoare in ceea ce priveste moda. Imi plac lucrurile simple si de aceea am avut si am o admiratie deosebita pentru Valentino si celebra lui rochie rosie.
– Cum va place sa va petreceti timpul liber?
– Putinul timp liber de care dispun il petrec in familie alaturi de sot si de cei doi copii ai nostri, care sunt minunati.

Cele mai citite

Film românesc, premiat la Festivalul Internațional de la Veneția

Filmul "Anul nou care n-a fost", regizat, scris și produs de Bogdan Mureșanu, a câștigat două premii la Festivalul Internațional de la Veneția: Premiul...

Servicii medicale gratuite pentru câinii și pisicile aflate pe străzile din Capitală

Consiliul Județean Ilfov, prin Direcția Protecția Animalelor, a încheiat un parteneriat benefic pentru comunitate cu organizația internațională de protecție a animalelor Humane Society International/Europe....

Dosar penal după ce o poartă metalică de pe un teren de sport a căzut peste un copil

Polițiștii din Alba au deschis un dosar penal după un incident petrecut pe terenul de sport al unei școli din Alba Iulia, unde o...
Ultima oră
Pe aceeași temă