15.7 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăEconomieFoto interviuMarius Manole, un actor care apreciaza sinceritatea publicului

Marius Manole, un actor care apreciaza sinceritatea publicului

Desi este un actor tanar, Marius Manole a devenit repede cunoscut publicului datorita aparitiilor sale pe scenele multor teatre din Romania, actualmente fiind angajat al Teatrului National „I.L. Caragiale” din Bucuresti, ca si prin aparitiile sale la televiziune. Despre cum isi petrece timpul liber si vacanta un actor tanar care are in acelasi timp atatea colaborari vom afla din dialogul pe care l-am purtat.
– Pentru ca ne aflam inaintea inceperii stagiunii, v-am intreba cum v-ati petrecut vacanta?
– Nu mi-am petrecut vacanta, am fost o saptamana la Brasov pentru filmari, am vazut Sighisoara, Cetatea Rupea, foarte frumos, apoi am fost doua zile la Timisoara, unde repeta Tania Popa, la Mangalia la Gala Tanarului Actor, unde am fost in juriu. Adevarul e ca de doi ani n-am mai avut concediu.
– Ce inseamna distractie pentru dvs.?
– Asta ma-ntreb si eu de mult timp. Atunci cand esti la iarba verde, cu prietenii la un gratar, sa vorbim si altceva decat teatru. In nici un caz nu-mi place sa ma duc in cluburi si discoteci. Viata e prea tumultoasa in Bucuresti, asa ca vrei sa stai izolat, linistit, la aer curat.
– Exista voci care spun ca e greu pentru un actor in zilele noastre, cum rezistati financiar?
– Foarte greu. N-avem incotro. Muncim in cinci parti, n-avem concediu. Teatrul nu se poate face fara pasiune. Daca esti puternic, rezisti. Pe mine ma tine dragostea de teatru. E ca o boala, iti intra in sange si nu mai poti sa o scoti. Sunt unii care au renuntat la teatru, au bani, vile, masini, dar tanjesc dupa vremea cand erau pe scena si jucau. Prefer sa joc. La un moment dat o sa am si eu toate astea. Viata langa scena e prea putin importanta. Nu mor de foame. Ce daca locuiesc cu chirie? Asta nu are importanta.
– Va plac evenimentele mondene?
– Nu, dar particip la ele deoarece sunt unele televiziuni care te obliga prin contract sa participi la unele evenimente mondene in numele postului. Iubesc teatrul. In televiziune lucrez pentru ca este o alta experienta. Filmul il iubesc, astept niste scenarii foarte bune. Regizorul sa fie un om bun, extraordinar, sa-mi faca placere sa lucrez cu el, sa ma convinga ca luptam pentru aceeasi cauza, sa nu ma lase sa par idiot, sa ne bucuram de placerea lucrului impreuna.
– Aveti anumite preferinte in alegerea scenariului?
– Nu. Ma intereseaza ca personajul meu sa nu fie tern, plat. Sa aiba o poveste, sa am o evolutie. Sa ma pot pune in pielea personajului, sa nu fie vulgar gratuit.
– Cum v-ati dori sa fie revenirea pe scena acum, la inceperea stagiunii?
– Mi-as dori ca atunci cand joc in „Burghezul gentilom” sa ma simt bine. Acum nu mai exista repere, daca ai succes la public nu inseamna neaparat ca piesa e buna. Mi-as dori ca publicul sa treaca pragul teatrelor si sa recunoasca daca nu le place piesa, sa nu se ia dupa opinia generala. Doar asa se poate face o selectie naturala intre piesele bune si cele slabe. Sa nu cadem in snobism si sa sustinem ca ne place piesa doar pentru ca se joaca la Teatrul National sau la Bulandra.

Cele mai citite

Mașină lovită de tren în Argeș. Șoferul a scăpat cu viață

Un bărbat de 51 de ani a fost implicat într-un accident grav într-o comună din județul Argeș, după ce mașina sa a fost lovită...

Plaja din Constanța, în top 15 cele mai relaxante plaje din Europa

Clasamentul a fost realizat, în urma recenziilor de călătorie ale turiștilor Studiul realizat de SpaSeekers.com a numărat de câte ori cuvântul „relaxare” a fost menționat...

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă