17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăEconomieFoto interviuFoisorul de Foc pregateste lansarea noului album

Foisorul de Foc pregateste lansarea noului album

Trupa Foisorul de Foc s-a infiintat in ianuarie 2000 la initiativa lui Vali Rotari, care, in urma cu o luna, parasea Mircea Rusu Band. Si-a dorit sa realizeze un proiect de factura pop-rock, bazat pe multa melodicitate.
In sprijinul realizarii acestui proiect i s-au alaturat muzicieni de valoare si, ceea ce era foarte important, un solist tanar cu multa personalitate si un talent nativ. Componentii trupei la vremea respectiva erau: Marius Popa (vocal), Vali Rotari (bass), Cezar Zavate (chitara), Petre Cotarcea (claviaturi) si Sorin Patru (tobe).
De ce Foisorul de Foc? Si-au zis Foisorul de Foc pentru ca acolo isi dadeau intalnire des si totodata datorita faptului ca Foisorul de Foc este unul dintre cele mai importante vestigii istorice ale Bucurestiului, ce servea ca observator de foc si ca post de pompieri, asa ca una dintre menirile formatiei devenea inevitabil ca prin cantecele ei sa aline si sa stinga inimile inflacarate ale indragostitilor. Desi au sustinut numeroase concerte in tara si si-au castigat publicul prin calitatea show-ului, unii dintre membrii formatiei isi doreau o ascensiune si mai rapida. Astfel ca din august 2001, membrii trupei Foisorul de Foc urmeaza cai separate, unii dintre ei „migrand” spre alte trupe. Vali Rotari insa nu renunta la visul sau si isi continua cariera – ca producator muzical -, iar in februarie 2005 se hotaraste sa recucereasca publicul si organizeaza o preselectie pentru mai multi interpreti si instrumentisti, alegandu-si echipa cu care avea sa porneasca din nou la drum. Si astfel renaste Foisorul de Foc in noua componenta: Ionut Sturzea (vocal Ð chitare acustice) – atunci cand s-a prezentat la auditie, a cantat acompaniat de propria chitara o piesa grea si foarte sensibila din repertoriul lui Alejandro Fernandez, astfel ca dupa cateva maasuri, Vali a luat decizia ca el sa fie vocea Foisorului de Foc; Vali Rotari (bass – claviaturi) – liderul formatiei, producator muzical, compozitor, orchestrator si inginer de sunet. Muzica pentru el este un mod de viata, a colaborat in timp cu cei mai importanti artisti romani; Vlad Ferariu (chitare) – student anul II la Conservator, inainte de a bea cafeaua de dimineata pune mana pe chitara si nu se desparte de ea decat atunci cand doarme; Adrian Cristescu (claviaturi) – student in anul I Conservator la doua sectiuni, compozitie si jazz, a scris muzica de teatru si film, impatimit al jazz-ului; Alex Ghita (tobe) Ð tanar talentat aflat in plina ascensiune pe care il veti putea aprecia in concertele live ale trupei.
Odata cu semnarea contractului cu RBA, Foisorul de Foc a inceput pregatirea noului material. Albumul ce va fi lansat contine atat piese noi, cat si variante reorchestrate ale unor piese de pe primul lor material.
Daca materialul anterior s-a vrut a fi si comercial, piesele de pe albumul produs de RBA au fost reorchestrate intr-o maniera de pop-rock pur, fara compromisuri impuse de catre casa de discuri. Pe acest nou disc s-a urmarit continuarea proiectului inceput in 2000 prin pastrarea melodicitatii, transmiterea mesajului direct la inima, unul dintre exemple fiind primul extras: „Sunt mereu aproape”.

Cele mai citite

Dosar penal după ce o poartă metalică de pe un teren de sport a căzut peste un copil

Polițiștii din Alba au deschis un dosar penal după un incident petrecut pe terenul de sport al unei școli din Alba Iulia, unde o...

Servicii medicale gratuite pentru câinii și pisicile aflate pe străzile din Capitală

Consiliul Județean Ilfov, prin Direcția Protecția Animalelor, a încheiat un parteneriat benefic pentru comunitate cu organizația internațională de protecție a animalelor Humane Society International/Europe....

Atacurile israeliene din Fâșia Gaza au făcut 61 de morți în 48 de ore

Loviturile militare israeliene din Fâșia Gaza au ucis cel puțin 61 de persoane în decurs de 48 de ore, au declarat sâmbătă medicii locali,...
Ultima oră
Pe aceeași temă